• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: 24sata.hr/Informer.rs

17.05.2017

15:16

SLAVNI ZAVODNIK nije znao šta će sa ženama, a ženio se PET PUTA!

Kultura

SLAVNI ZAVODNIK nije znao šta će sa ženama, a ženio se PET PUTA!

Podeli vest

Iako je važio za jednog od najvećih zavodnika i mačo muškaraca, Keri Grant bio je vrlo tužan i nesiguran

Legendarnog glumca slomili su mnogobrojni brakovi, a tome je kumovao odnos s bolesnom majkom i teško detinjstvo.

 - Bio sam okružen najlepšim devojkama. Imao sam mnogo pažnje, ali bio sam nesrećan -  zapisao je Keri u svojim memoarima koji su iskorišćeni u dokumentarcu "Becoming Cary Grant".

Majka je "nestala", a otac ga je napustio

Rođen je kao Arčibald Alek Lič u siromašnoj porodici u kojoj je odrastao s ocem alkoholičarem i problematičnom majkom koja je bila zaštitnički nastrojena prema svom jedinom sinu. Njen prvi sin preminuo je pre nego što je bio i rođen.

 - Susedi dugo nisu znali da li sam dečak ili devojčica jer me mama stalno oblačila u haljinice -  rekao je jednom.

Kad je imao 11 godina, majka je nestala. Rođaci su mu ispričali da je otišla u letovalište, a on je to prihvatio. Nedugo nakon toga, napustio ga je i otac koji se preselio na drugi kraj zemlje i tamo osnovao novu porodicu.

 - Slomilo me kada nas je majka napustila. To je ostavilo veliki trag na meni. Osećao sam kao da me ona ne želi -  govorio je glumac.

Odselio se u Ameriku kada mu je bilo 16 godina. Kako bi preživeo, zarađivao je novac hodajući na štulama i noseći reklame. Brzo su ga uočili zbog izgleda, pa je završio na Brodveju, a kasnije u Holivudu. Kako bi bio uspešniji, promenio je ime u Keri Grant koje je zvučalo "više američki".

Njegove supruge i ljubavnice pričale su da Grant nije znao kako da primi ljubav, niti kako da je da. Kada je upoznao prvu suprugu Virdžiniju Čeril već je bio slavan. Glumica je nakon razvoda ispričala da je bio posesivan.

 - Bojao sam se da ću je izgubiti ili da će otići - napisao je u svojim memoarima. Brak je trajao samo sedam meseci.

Kad je imao 31, saznao je bolnu istinu

Njegov otac u međuvremenu je umro od bolesti jetre. Nedugo nakon toga, saznao je da ga majka nikad nije ostavila nego da je smeštena u mentalnu ustanovu. Lekari su Keriju objasnili da je majku tamo odveo njegov otac.

"Mislila je da je trujem, čula je glasove i bila je uverena da je neko prati", ispričao je otac kada je svoju suprugu prijavio na lečenje.

Keri i njegova majka počeli su da se dopisuju, a ona mu je često govorila koliko ga voli. Iako mu je naglašavala kako bi volela da žive bliže, on nikad nije razmišljao da je preseli u bolnicu u Americi.

Betsi je bila njegova najveća ljubav, ali je brak uništila droga

Grant nije mogao da podnese istinu, pa je počeo da eksperimentiše s drogama. Hteo je da oslobodi svoje misli i shvati šta se zapravo dogodilo. Druga supruga bila mu je Barbara Haton koja je tada bila "teška" 50 miliona dolara. Par nije imao nikakve zajedničke tačke, a brak je potrajao tri godine.

Najduže je u braku bio s Betsi Drejk koju je upoznao na brodu kojim se iz Evrope vraćao u Ameriku. Odmah su se zaljubili. Iako je bila mlađa čak 19 godina od njega, bila mu je najveća ljubav.

 - Bila je dobra prema meni, naučila me da budem bolja osoba, da proširim horizonte - ispričao je Grant.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija