• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: b92.net/informer.rs

07.07.2017

16:06

AVATAR 2 će biti prvi 3D film za koji vam NEĆE TREBATI NAOČARE!

Kultura

AVATAR 2 će biti prvi 3D film za koji vam NEĆE TREBATI NAOČARE!

Podeli vest

Film Avatar 2 koji je u pripremi sadrži najsavremeniju tehnologiju koja će publici omogućiti da dožive 3D bez korišćenja naočara

Ako ste uživali u filmu Avatar, reditelj Džejms Kameron se nada da će vas njegovim nastavkom iznenaditi. Njegova produkcijaska kuća Ligthstorm Entertainment obnovila je petogodišnji ugovor sa kompanijom Christie Digital u cilju unapređenja 3D tehnologije u filmske svrhe. 

Kao deo dogovora, filmska produkcijska kuća imaže pristup projekcionom sistemu Christie Mirage 4KLH RGB čija je specifičnost mogućnost priojekcije 3D sadržaja u rezoluciji 4K uz veliku brzinu smenjivanja kadrova (120 frejmova u sekundi). 

Kameron je izjavio da je dugo pokušavao da nađe način da izbegne 3D naočare i da gledaocima pruži bolje iskustvo. RGB laserska projekcija radi na principu odvojenih crvenih, plavih i zelenih lasera koji proizvode svetlost. 


 - Da bi se izbrisale granice digitalnog bioskopa potrebni su vizionari, istomišljeni saradnici i to je za nas bio Christie. Pre nekoliko godina počeli smo saradnju koja je pokazala kao dobra, tako da sam zadovoljan što smo obnovili ugovor -  izjavio je Kameron. 

U pitanju je isti sistem projekcije koji je korišćen i u filmu Billy Lynn's Long Halftime Walk u režiji Ang Lija. Snimanje sa brzinom od 120 fps je mnogo složenije od standarne brzine (24fts), što ga čini veoma skupim. 

Samo šest bioskopa na svetu opremljeno je da prikaže Lijev film u najvećoj rezoluciji i maksimalnoj brzini kadrova, tako da su dodatne verzije filmova napravljene u manjim rezolucijama kako bi mogle da budu prikazane u drugim bioskopskim salama.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Poslednji pozdrav: Sahranjen zastavnik Mijodrag Tošković
Društvo

Poslednji pozdrav: Sahranjen zastavnik Mijodrag Tošković

Zastavnik Mijodrag Tošković, pripadnik 72. brigade za specijalne operacije koji je stradao prilikom realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu kanala Dunav-Tisa-Dunav, sahranjen je danas uz vojne počasti u Staroj Pazovi.

18.04.2024

17:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija