• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: 100posto.hr

29.07.2017

10:48

(VIDEO) OVE ULOGE SU GLUMCI ODIGRALI ZBOG SLAVE, ALI ZA SITNE PARE! Da li ste znali da je Bred Pit dobio samo 6.000 dolara?

Kultura

(VIDEO) OVE ULOGE SU GLUMCI ODIGRALI ZBOG SLAVE, ALI ZA SITNE PARE! Da li ste znali da je Bred Pit dobio samo 6.000 dolara?

Podeli vest

Tačno je da se gluma smatra jednim od najisplativijih zanimanja na svetu, ali samo za one "proslavljene". Da bi došao do tog statusa, veliki broj glumaca mora godinama da se pojavljuje u serijama i filmovima "B" produkcije, dok ne ulove svoju pravu priliku

Glumci nekad, međutim, čak i nakon što postanu najveće zvezde, odluče da spuste svoju cenu i glume za "sitniš", s ciljem da uspe projekat koji im se sviđa. Bilo da su male honorare za svoje poznate uloge ostvarili na počecima karijere, ili su ih smanjili zbog produkcijskih zahteva, ovi glumci su za ove uloge plaćeni za premalim svotama za Holivud. 

Iako je u vreme produkcije filma "Magnolija" Tom Kruz bio i te kako poznat glumac, odlučio je da pristane da odglumi ulogu Frenka Mekija, jer mu se svideo scenario koji mu je poslao režiser Pol Tomas Anderson. Za ulogu je dobio "samo" sto hiljada dolara, ali i nominaciju za Zlatni globus.

"Vuk s Vol Strita" takođe je primer filma u kojem su svi hteli da glume, bez obzira na zaradu. Leonardo Dikaprio možda je na filmu zaradio 25 miliona dolara, ali njegov kolega iz filma, do tad već vrlo poznati komičar Džona Hil, dobio je samo 60 hijlada dolara. Hil se uopšte nije dvoumio oko toga da li želi da prihvati tu ulogu, a nije čak pokušavao ni da povisi honorar, već je isti dan potpisao ugovor. Rizik se isplatio, jer je dobio svoju drugu nominaciju za Oskara, odglumivši Donija Azofa.

Kontroverzni film "Diplomac", koji je Dastinu Hofmanu doneo mesto na listi glumaca zbog kojih se filmovi gledaju, jedan je od komercionalno najuspešnijih filmova. Ipak, Dastin je na ulozi Bena Bredocka zaradio samo 70 hiljada dolara, što je za mladog glumca u dugovima bio zaista mali iznos. Možda se na ulozi nije obogatio, ali mu je pomogla da se istakne među hiljadama glumaca i u nekoliko narednih godina snimio je "Leptira", "Ponoćnog kauboja", "Sve predsednikove ljude"...

Karijeru Harisona Forda ne bismo mogli zamislimo bez uloge Hana Sola u “Ratovi zvezda: Epizoda IV - Nova nada". Ali to je i te kako moglo da se dogodi, jer Harison zamalo odbio ulogu, pošto mu je za radnu nedelju ponuđeno samo hiljadu dolara! Na kraju je ukupno zaradio deset hiljada dolara, ali je na ulogama u nastavcima zaradio znatno veće iznose. Poslednji u nizu, "Buđenje sile" iz 2015. godine, doneo mu je 25 miliona dolara.

Bil Marej je do 1998. godine bio već svetski poznat glumac. Za ulogu u filmu "Beskrajan dan" 1993. godine, bio je plaćen deset miliona dolara. Kad je Ves Anderson snimao "Rushmore", nije ni planirao da nudi uloge slavnim glumcima, jer je znao da njegov budžet to ne bi mogao da podnese. Bil je iz nekog razloga imao veliku ogromnu želju da glumi u tom filmu, iako je za njega dobio samo devet hiljada dolara. Da stvar bude bolja, pošto studio nije hteo da finansira upotrebu helikoptera u filmu, Marej je ispisao ček od 25 hiljada dolara i dao ga za podizanje helikoptera. Bil je, dakle, zapravo platio da glumi Hermana Bluma.

I Bred Pit je na početku karijere prihvatao sve i svašta, sve dok ga Ridli Skot nije angažovao za ulogu u klasiku "Telma & Luiz". To je bila njegova velika šansa, a činjenica da je za nju bio plaćen šest hiljada dolara nije mu bila važna. Već deset godina kasnije, na primer za ulogu u "Ocean 11", zarađivao je desetine miliona. Tačnije, za Soderberghov hit dobio je 30 miliona dolara.

Svet je upoznao Rajana Goslinga kao romantika u filmu "Beležnica" iz 2004. godine. Nakon njega već je počeo da zarađuje milionske iznose, ali je 2006. godine pristao na ulogu u filmu "Half Nelson", za koju je dobijao hiljadu dolara nedeljno. Ipak, Pit je definitivno znao šta da radi, s obzirom na to da mu je uloga donela prvu nominaciju za Oskara.

Glumicu Dženifer Lorens danas mogu da angažuju samo najjače filmske kompanije na svetu. Za ulogu u filmu "Putnici" dobila je 20 miliona dolara, ali pre sedam godina, kad je bila na samom početku karijere, za film "Zimske kosti" dobila je samo tri hiljade dolara. I prvu nominaciju za Oskara, s obzirom na to da je ovaj svojevremeni pobednik Sundance festivala prošao odlično kod kritike.

Retko ko je svoju priliku tako dobro iskoristio kao dvostruka oskarovka Hilari Svonk. Glumica je za ulogu Brendon Tine u filmu iz 1999. godine "Dečaci ne plaču" dobila tri hiljade dolara. Ali uloga joj je donela i njenog prvog Oskara, kao i milionske iznose za naredne projekte.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Magazin

Džet set

Srbija