• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. Šašić

16.11.2017

14:22

(VIDEO) BUGARSKI GLUMAC OTKRIVA KAKO JE NASTAO SCENARIO HIT KRIMIĆA: Pljačke i ubistva iz "Balkanske mafije" su se stvarno dogodili!

Kultura

(VIDEO) BUGARSKI GLUMAC OTKRIVA KAKO JE NASTAO SCENARIO HIT KRIMIĆA: Pljačke i ubistva iz "Balkanske mafije" su se stvarno dogodili!

Podeli vest

Ivajlo Zaharijev, poznatiji kao inspektor Martina Hristov, kaže da je ostvarenje koje ga je proslavilo snimano po istinitim događajima

Ivajlo Zaharijev, koji u "Balkanskoj mafiji" igra inspektora Martina Hristova, otkriva da su svi događaju u ovoj bugarskoj seriji istiniti! Jedan od glavnih glumaca u ovom ostvarenju trenutno boravi u Beogradu, gde snima film "Južni vetar".

Popularni TV krimić se svake večeri emituje na televiziji "O2" i za kratko vreme je osvojio srpsku publiku. Serija je inspirisana filmom "Dvostruka igra" Martina Skorsezea i prati život policajca koji dobija tajni zadatak da postane šef podzemlja u Bugarskoj.

Nije hteo dublera
Zbog uloge sam morao da naučim kako da pucam iz pištolja. Sve scene borbi i tuča sam snimao sam
Ivajlo Zaharijev

- Događaji u seriji su rađeni po istinitim pričama, kao što su neka ubistva i pljačka banke. Stalno smo se konsultovali sa jednim novinarom hronike, koji je bio upućen u sve te događaje. S druge strane, svi likovi su izmišljeni.

Koliko je bilo teško igrati ulogu inspektora na tajnom zadatku?

- Nije bilo lako. Čovek mora dobro psihički da se spremi za ovu rolu, pošto se moj lik infiltrira u mafiju i ne sme da privlači pažnju. Prinuđen je da posmatra strašne situacije oko sebe i da ne reaguje.

Informer

Jeste li prošli neku posebnu obuku pre početka snimanja "Balkanske mafije"?

- Zbog uloge sam morao da naučim da pucam iz pištolja. Sve scene borbi i tuča sam snimao sam, nisam želeo dublera. Volim to, jer sam nekada trenirao MMA (mešovite borilačke veštine). Zanimljiva mi je ova rola jer se svake sezone događaja potpuno nova priča, pa tako i ja prilagođavam svoj lik.

Da li ste zbog uloge Martina postali popularniji?

- Smatram da to nije moja najbitnija rola u karijeri, jer ih sve na poseban način volim. Ali da, zbog "Balkanske mafije" sam postao poznat u mnogo zemalja, jer se serija emitovala u Rumuniji, Crnoj Gori, Makedoniji... U Bugarskoj me stalno zaustavljaju na ulici da se slikam, ali i u nekim drugim državama.

Trenutno boravite u Beogradu zbog snimanja filma "Južni vetar"?

- Da, u tom ostvarenju igram suštu suprotnost mog lika iz "Balkanske mafije". U "Južnom vetru" glumim bugarskog kriminalca i narko-dilera. Producenti filma su me videli u seriji i izrazili želju da sarađujemo. Poslali su mi scenario i ja sam se oduševio. Video sam da je to nešto drugačije od svega što sam do sada radio.

Informer

Koga ste upoznali od naših glumaca?

- Sarađivao sa Milošem Bikovićem. Mnogo mi se sviđa kako on radi, tačan je i disciplinovan. Imao sam napokon priliku da upoznam mog omiljenog srpskog glumca Srđana Žiku Todorovića. Nažalost, u filmu nemamo zajedničke scene, ali smo popričali na snimanju. Spontan je i ima odličan smisao za humor.

Kako vam se sviđa Beograd?

- Fasciniran sam vašim glavnim gradom. Toliko je lepa arhitektura i ima mnogo mesta da se obiđe. Planiram da na proleće ovde dođem na odmor. Mnogo mi se dopada vaša hrana i roštilj, koji jedem i u Bugarskoj. Posebno sam oduševljen ljudima, koji su zaista ljubazni.

Pogledajte video:

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija