• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mondo.rs/Informer

09.12.2017

15:05

(VIDEO) NEUNIŠTIV! Kirk Daglas danas će oduvati 101 svećicu!

Kultura

(VIDEO) NEUNIŠTIV! Kirk Daglas danas će oduvati 101 svećicu!

Podeli vest

Slavni glumac Kirk Daglas rođen je 9. decembra 1916, što znači da danas slavi 101. rođendan! Njegova karijera traje više od sedam decenija, i smatra se jednim od poslednjih preživelih članova "Zlatne ere" Holivuda

Američka štampa piše da će neuništivi otac Majkla Daglasa ovog vikenda 101 svećicu oduvati na velikoj zabavi za više desetina zvanica, koju će upriličiti na svom imanju u blizini Los Anđelesa.

Šta reći osim, čestitamo!

Rođen je 9. decembra 1916. kao Isur Danijelovič u Amsterdamu u državi Njujork, a njegovi roditelji bili su ruski Jevreji iz Čavusija u današnjoj Belorusiji. Porodica je bila siromašna, i pored Isura imala je još šest ćerki.

Isur je 1941. promenio ime u Kirk Daglas i pristupio američkoj mornarici, gde je bio oficir za komunikacije zadužen za otkrivanje i uništavanje neprijateljskih podmornica. U vojsci je proveo samo tri godine, pre nego što je zbog povrede časno otpušten.

Na osnovu posebne stipendije, upisao je Američku akademiju dramskih umetnosti u Njujorku gde je upoznao Dijanu Dil, koja je 1943. postala njegova supruga. Dobili su sinove Majkla, koji je postao glumac, i Džoela koji radi kao producent, ali su se razveli 1951. godine.

Tri godine kasnije, Kirk je oženio En Bajdens sa kojom je dobio još dva sina, Pitera i Erika. Piter se bavio produkcijom, dok je Erik krenuo očevim stopama, i bavio se glumom do svoje smrti 2004. godine.

Sa En je nedavno napisao i knjigu o tome kako održati ljubav...

POGLEDAJTE VIDEO:




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija