• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

19.05.2018

12:58

DANAS TRKA ZA ZLATNU PALMU! Za glavnu nagradu takmiči se 21 film

Kultura

DANAS TRKA ZA ZLATNU PALMU! Za glavnu nagradu takmiči se 21 film

Podeli vest

Međunarodni filmski festival u Kanu završava se danas dodelom Zlatne palme i ostalih nagrada festivala, tokom kojeg se za glavnu nagradu takmičio 21 film

Među filmovima u trci za Zlatnu palmu 71. izdanja festivala nalaze se ostvarenja veterana svetske kinematografije, kao što su reditelji Žan-Lik Godar i Spajk Li, koji se vratio u Kan 27 godine posle filma "Ljubavna groznica" (Jungle Fever). 

Od 21 reditelja u trci za glavnu nagradu nalaze se prvi put Japanac Rijusuke Amaguši, Libanka Nadin Labaki, Egipćanin Abu Bakr Švaki, a na spisku su i Francuzi Eva Ison i Jan Gonzales, kao i Iranac Džafar Panahi i Rus Kiril Serebrenikov. 

Predsednica ovogodišnjeg devetočlanog žirija je australijska glumica Kejt Blančet. 


Festival koji je počeo 8. maja, zatvoriće ostvarenje britanskog reditelja Terija Gilijama, "The Man Who Killed Don Quixote" (Čovek koji je ubio Don Kihota). 

Zlatnu palmu je prošle godine dobio švedski reditelj Ruben Ostlund za film "The Square" (Kvadart).


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija