• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: blic.rs

04.06.2018

09:21

(VIDEO) SCENARIO KOJI BI I KAMEN RASPLAKAO: Snima se film inspirisan TRAGIČNOM SUDBINOM TIJANE JURIĆ!

Kultura

(VIDEO) SCENARIO KOJI BI I KAMEN RASPLAKAO: Snima se film inspirisan TRAGIČNOM SUDBINOM TIJANE JURIĆ!

Podeli vest

Mračni parking među sivim zgradama na Novom Beogradu. Podmuklu tišinu prolećne noći prekida zastrašujući zvuk policijske sirene, dok tamu razbija rotacija na automobilima. Sve je isto kao i one noći kad je nestala mala Lena...

Da, ovo jeste samo jedna scena iz filma. Filma „48 sati i jedan minut" koji je inspirisan tragičnom sudbinom devojčice Tijane Jurić, ali, nažalost, neretko i stvaran scenario igre koja se zove život. Scenario srećnog života jedne porodice čije konce uspe da pomrsi pomračen um, otrgne detinjstvo od nevinog bića i ostavi najteže pitanje "zašto?".

Njegov strašan ukus, nažalost osetile su mnoge porodice u Srbiji.

Autorka Sanja Rajačić prepričala je scenario filma.

Za veoma kratko vreme kidnapovao je troje dece kojima se izgubio svaki trag. Jedna majka čije je dete misteriozno nestalo (koju u filmu glumi sama autorka), odlučila je da uzme stvar u svoje ruke.

Tanjug

Nakon saznanja da policija ne može da krene u potragu dok ne prođe 48 sati od nestanka, nije časila časa. Zakoni, procedure, pravila... sprečili su mnoge da krenu u akciju. Ali ne i majku male Lene (Klara Hrvanović).

Iskonska snaga nagnala ju je da ne odustane, da pronađe određene važne detalje, koje autorka nije želela da otkriva, a nakon kojih se i policija pridružila.

Jedan od napetih momenata ove drame sa elementima trilera, koji je sniman na mostu između stambenih zgrada, nadomaj parkinga u Ulici Mihajla Pupina, ledi krv u žilama. Momenat kada policija napokon reaguje i uključuje se u poteru sa ciljem da otrgne devojčicu iz kandži bezdušnog kidnapera.

Šta se kasnije desilo sa petogodišnjom Lenom, ali i ostalim mališanima saznaćemo 25.maja 2019. godine na Međunarodni dan nestale dece, kada će film premijerno biti prikazan.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija