• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Nataša Šašić

09.11.2018

21:15

ZASPANKA GLAVNOM GLUMCU UMALO DOŠLA GLAVE: Na snimanju sam povredio rebro, rame i polomio zub!

Kultura

ZASPANKA GLAVNOM GLUMCU UMALO DOŠLA GLAVE: Na snimanju sam povredio rebro, rame i polomio zub!

Podeli vest

Marko Vasiljević umalo završio na operaciji zbog snimanja filma "Zaspanka za vojnike". Nije želeo dublere, pa je sve opasne scene radio sam kako bi što bolje dočarao lik narednika Stevana Jakovljevića

Glavni glumac filma "Zaspanka za vojnike" Marko Vasiljević tokom samo jednog dana snimanja zadobio je čak tri povrede. On u ostvarenju Gage Antonijevića tumači lik narednika Stevana Jakovljevića, a da bi što bolje dočarao lik ovog hrabrog vojnika, Marko je uspeo da slomi zub, povredi rame i rebro.

Vasiljeviću su se pehovi dogodili zbog teških fizičkih scena, iako su mu producenti nudili dublera za neke od njih, on je želeo da ih sam odglumi:

Sve scene jahanja smo sami odradili

Marko objašnjava da su on i njegove kolege toliko dobro naučile da jašu konje da producenti nisu imali potrebe da angažuju dublere:
- Produkcija nam je platila časove jahanja, nakon čega smo mi glumci prevazišli sva očekivanja reditelja. Tako dobro smo naučili da jašemo da smo sve scene sami odradili. Drago mi je bilo zbog toga jer film deluje autentičnije. Kada gledam u nekim drugim filmovima da glumac samo uzjaše, to mi ne deluje uverljivo.

- Za samo jedan dan sam zadobio naprsnuće rebra, povredio rame, koje sam kasnije lečio šest meseci i izbio sam deo jednog zuba. Rebro mi je naprslo kada sam radio scenu u kojoj se bacam nakon eksplozije bombe. Producenti su mi rekli da se zaštitim, ali ja to nisam hteo. To nije jak pad, ali sam se povredio jer sam scenu ponavljao više puta. Pošto sam imao tabakeru u prednjem levom džepu, kada sam pao, nabio sam se na nju i povredio rebro - kaže Marko i objašnjava kako su mu se dogodila druga dva peha:

- Rame sam povredio dok smo snimali scene bacanja bombe. To je bilo bezazleno u početku, ali pošto se na vreme nisam lečio, zakomplikovalo se i šest meseci sam bio na terapijama, mogao sam da završim na operaciji. Zub sam polomio bajonetom. Trčao sam nešto, pa sam čučnuo i laktom sam povukao bajonet kojim sam se udario po vilici. Prekinuli smo snimanje, otišao sam kod zubara da bi mi popravili zub. Ali ovaj film je vredan svega toga.

GLUMAC BRILJIRAO U FILMU KOJI JE OBELEŽIO PROSLAVU STO GODINA OD POBEDE U VELIKOM RATU: Vratite vojni rok! Momci danas umesto puške nose "ajfon"!

 

Glogovac je bio i ostao moj glumački idol

Foto: informer.rs

Vasiljević objašnjava da mu je posebno drago što je imao priliku da sarađuje sa Nebojšom Glogovcem.
- Scene u kojima je Glogovac otvaraju i zatvaraju film. Imam tu sreću da sam dobio priliku da radim sa njim, ne znajući da je bolestan. On je bio i ostao moj glumački idol - kaže Marko.

Osim što je dao sve od sebe kako bi što uverljivije dočarao jednog od glavnih likova, Marko je i svoj privatni život potpuno podredio "Zaspanci za vojnike":

- Tokom rada na filmu odrekao sam se alkohola. Inače ne pijem mnogo, ali sam se trudio da za 54 dana, a ukupno tri meseca snimanja, ne popijem ni čašicu žestokog pića. Išao sam svako veče rano na spavanje kako bih ujutru bio odmoran. Cigarete nisam uspeo da ostavim. Pušio sam cigare više nego ikada, sa pola kutije sam prešao na dve pakle dnevno.

Vasiljević nije mogao da veruje da će u ovako bitnom filmu za istoriju naše zemlje dobiti glavnu ulogu.

- Na setu smo imali preko 300 ljudi, 150 statista, plus glumci i cela ekipa, tako da nije bilo lako raditi. Dobio sam šansu da igram u jednom velikom filmu. Glavnu ulogu sam dobio na kastingu u konkurenciji od 200 kolega. Gaga Antonijević je došao iz Amerike, odlučio je da napravi vrhunski film i želeo je da vidi ko su i kakvi su danas mladi glumci u Srbiji - priča mladi glumac.

 

ŽUTI BUJKE ODBIO DA KUPI "ZASPANKU"! Skandalozna odluka direktora Radio-televizije Srbije

 


 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija