• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B92.net/informer.rs

09.01.2019

10:40

(VIDEO) HVALA SOTONI ŠTO MI JE DAO INSPIRACIJU ZA OVAJ LIK! Kristijan Bejl šokirao na dodeli Zlatnog globusa!

Kultura

(VIDEO) HVALA SOTONI ŠTO MI JE DAO INSPIRACIJU ZA OVAJ LIK! Kristijan Bejl šokirao na dodeli Zlatnog globusa!

Podeli vest

Govor glumca Kristijana Bejla na dodeli Zlatnog globusa izazvao je polemiku u javnosti, a nakon toga oglasila se i Satanistička crkva, ali i ćerka političara kojeg on tumači u filmu "Vajs" (Vice)

Glasači i kritika bili su usaglašeni kad je u pitanju nagrađivanje Bejla kao najboljeg glumca u kategoriji komedija i mjuzikl za ulogu u filmu Vajs, što je filmska biografija nekadašnjeg potpredsednika SAD Dika Čejnija. U filmu je Čejni odgovoran za sve što se dogodilo tokom vladavine predsednika Džordža V. Buša. 

Ipak, deo javnosti ostao je podeljen po pitanju njegovog govora na dodeli pomenutih nagrada. 

Naime, glumac se, između ostalog, zahvalio đavolu. 

Foto: Reuters



 - Hvala Sotoni što mi je dao inspiraciju da odigram ovaj lik -  rekao je Bejl. 

Potom je usledila reakcija Satanističke crkve na njihovom nalogu na Tviteru. 

 - Za nas, Sotona je simbol ponosa, slobode i individualizma, i služi kao spoljna metaforička projekcija našeg najvećeg ličnog potencijala -  napisali su na zvaničnom nalogu i, pored toga, pohvalili talenat glumca. 

Kako je Bejl u svom govoru rekao i da je Dik Čejni čovek bez harizme, koji je ocrnjen od svih ljudi, oglasila se na Tviteru ćerka političara Liz Čejni. 

 - Sotona ga je verovatno inspirisao da uradi i ovo - napisala je ona uz link vesti o privođenju Bejlija 2008. godine zbog navodnog napada na majku i sestru. 

Pojedini korisnici Tvitera odgovorili su joj tako što su naveli da akcije Bejla nisu izazvale smrt ili raseljavanje miliona ljudi, za razliku od Čejnijeve planirane invazije na Irak. 

Prošlog novembra, Satanička crkva sporazumno je rešila tužbu sa Netfliksom i Vorner brosom zbog prikazivanja božanstva Baphometa u kozjim glavama u filmu "Chilling Adventures of Sabrina". 

Kristijan Bejl je, inače, među poznatim ličnostima koje slave pravoslavni Božić, jer je već godinama u braku sa Srbislavom Blažić, Srpkinjom rođenom u Čikagu.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija