• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

01.04.2015

11:22

DA LI STE ZA PLES? Beogradski tango susret od 15. do 20. aprila

Kultura

DA LI STE ZA PLES? Beogradski tango susret od 15. do 20. aprila

Podeli vest

Internacionalni festival argentinskog tanga, Beogradski tango susret, jedan od najvećih festivala te vrste u Evropi, biće održan šesti put u Beogradu od 15. do 20. aprila

Na festivalu, čiji je organizator Institut Tango Natural, očekuje se bogat program uz goste iz 48 zemalja sveta. 

O značaju koji festival ima u kulturno-turističkoj ponudi našeg glavnog grada, a i cele zemlje, govori činjenica da već pet godina ovim povodom u Beograd dolazi više od 500 stranih gostiju, a ove godine se očekuje još više učesnika. 


Posebnu pažnju ove godine organizatori su posvetili besplatnim događajima, koji će biti otvoreni za sve zainteresovane. Besplatni časovi, koncerti i plesne radionice održaće se od 16. do 18. aprila u Velikoj sali Studentskog kulturnog centra. 

Kada je reč o događajima posvećenim plesačima, ovogodišnji festival donosi pravi tango-maraton, što znači da će se plesati neprekidno, danju i noću


Programi su namenjeni publici svih generacija, a zainteresovani građani moći će da prisustvuju velikom javnom tango času koji će voditi zvezde argentinskog tanga: Ivan Terazas i Sara Grdan, 16. aprila.

"Tanguango“ orkestar Instituta Tango Natural, uz specijalnog gosta Marka Koghlana, koji već godinama peva u najpoznatijim dvoranama Buenos Airesa, za publiku će prirediti koncert u petak, 17. aprila. 

Prvi put ove godine program festivala prilagođen je i najmlađima - oni će moći da prisustvuju nastupu devojčica koje već dve godine pohađaju Baletango plesni program ITN-a, ali i da učestvuju u času Baletango plesa za decu, u subota 18. aprila.


Pored plesnih radionica koje će voditi najpoznatiji argentinski tango plesači, velikih plesnih večeri - milongi, učesnici će moći da plešu i tokom dana, kao i na after party milongama na četiri lokacije: SKC, Mikser House, Teatar 78, Centar za razvoj argentinskog tanga. 

Za vreme festivala posetioci će moći da uživaju u enterijerima posebno uređenim za ovaj događaj, tango kafeu, predavanjima o tango kulturi i muzici, kao i u izložbi poznatih brendova iz sveta tango mode.

Večernje milonge će okupiti oko 800 plesača i plesačica iz celog sveta koji će prisustvovati spektakularnim nastupima najvećih tango umetnika današnjice. 

Učesnici Beogradskog tango susreta ove godine biće najveće zvezde argentinskog tanga koje dolaze iz srca Buenos Airesa - svetski prvaci u salon tangu Sebastian Himenez i Maria Ines Bogado, Ivan Terazas i Sara Grdan i legendarni Horacio Godoi kojeg prati nova partnerka, Sesilia Bera. 

Po prvi put u Beogradu pred publikom će nastupiti i Fernando Sančez i Ariadna Naveira, jedni od najtraženijih tango učitelja i performera, dok će svojim muzičkim odabirima atmosferu bojiti i poznati tango Ð-evi iz Argentine i čitave Evrope. 



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija