• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

17.06.2015

12:57

NOBELOVAC POTPISUJE KNJIGE Mario Vargas Ljosa u Srbiji

Kultura

NOBELOVAC POTPISUJE KNJIGE Mario Vargas Ljosa u Srbiji

Podeli vest

Jedan od najvećih savremenih svetskih pisaca Mario Vargas Ljosa dolazi u kratku posetu našoj zemlji, u organizaciji izdavačke kuće Laguna, tokom koje će boraviti u Beogradu i Novom Sadu

U ponedeljak, 22.juna od 19 sati na sceni "Jovan Đorđević" Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu biće priređen razgovor s piscem. Ulazu Srpsko narodno pozorište u NovomSadu je slobodan.

Peruanski nobelovac će u utorak, 23. juna od 18 sati u knjižari Delfi u SKC-u u Beogradu potpisivati svoje knjige u izdanju Lagune.

Izdavačka kuća Laguna objavila je dvanaest knjiga Vargasa Ljose. Sve je počelo 2008. godine kada su objavljene "Avanture nevaljale devojčice“.  Tada su ga čitali su mnogi, ali od kada je dobio Nobelovu nagradu za književnost, 2010. godine, njegova popularnost je značajno porasla.

Usledili su romani "Pohvalapomajci", "Pantaleon i posetiteljke", "Povest o Majti", "Jarčeva fešta", "Grad i psi", "Razgovor u Katedrali", "Keltovsan", "Zelenakuća", "Rat zasmaksveta", "Diskretniheroj" i prvi put na srpskom jeziku memoari "Riba u vodi".

Prepoznatljivim majstorskim stilom Mario Vargas Ljosa u svojim memoarima iznosi jednostavnu istinu o ključnim fazama svog života pružajući nam motive iz kojih su nastala njegova najvažnija književna dela i mogućnost da ih sagledamo u novoj ravni.

"Riba u vodi" predstavlja ne samo strasno i neizostavno svedočanstvo već i jednu od najznačajnijih knjiga iz njegovog celokupnog književnog opusa.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija