• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

31.07.2015

14:30

DŽEZ FESTIVAL Nišvil će ipak biti održan u Tvrđavi

Kultura

DŽEZ FESTIVAL Nišvil će ipak biti održan u Tvrđavi

Podeli vest

Međunarodni džez festival Nišvil ipak će biti održan u Tvrđavi, jer je republički Zavod za zaštitu spomenika kulture poništio zabranu niškog Zavoda

 - Dobili smo email sa rešenjem što je nama dovoljno, iako pismo još nije stiglo -  saopštio je danas novinarima Ivan Blagojević direktor Nišvila.

Blagojević smatra da će uspeti da postavi bine tačno onako kako je prvobitno bilo planiranio sa izuzetkom dečije igraonice za koju će se tražiti novo rešenje. 


Bedemi na izlazu iz tvrđave na koje opominao Zavod za zaštitu spomenika biće ograđeni, tako da će, kako je naglasio Blagojević, biti bezbedni i za posetioce i za tvrđavu.

"Za organizaciju obogodišnjeg Nišvila potreban bužet je 40 miliona dinara. Grad Niš je preuzeo obavezu za 20 miliona, ministarsvo turizma dalo je tri a ministarstvo kulture 1 milion.Jedini sponzor za sada je Naftna industrija Srbije", saopštio je direktor setivala.

"Od sutra počinje last minit ponudu za sponzore. Mobilne kompanije mogu da sponzorišu Nišvil sa najnižim iznosom ne ispod 1 dinar, dok je donji limit za banke najniži penzioni ček" reko je Blagojević. 

Ovogodišnji volontersjki program Nišvila biće najveći koji je ikada organizovan u Srbiji." Imaćemo 400 volontera koji su izabrani od 1002 kandidata iz 119 gradova u 20 zemalja sveta. Doći će volonteri iz Amerike i brazila osim već uobičajenih iz Francuske, Španije i drugih evropskih zemalja", saopštio je novinarima Mladen Cvetković šef volonterskog tima Nišvila.

Nišvil je najveći džez festival na Balkanui održava se po 32 put na niškoj tvrđavi od 13. do 16. avgusta. Dva dana pred početak festivala, na amfitetru na Nišavi biće održani besplatni koncerti na "River Stejdžu". Festivalski program ove godine obuhvata 600 izvođača na 90 koncerata koji će se održavati na 10 bina u Niškoj Tvrđacvi.



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!
dva puta odbili

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!

Ustavni sud Crne Gore usvojio je danas žalbu i utvrdio da se Miloš Medenica, sin bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, neosnovano u pritvoru, potvrđeno je nezvanično podgoričkom portalu CdM. Vesni Medenici se takođe sudi, zbog optužbi za zloupotrebu službenog položaja i organizovanja kriminalne grupe, ali se i ona brani sa slobode.

24.04.2024

16:09

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija