• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.01.2016

09:46

NEĆE BITI ZABORAVLJEN U Domu kulture "Studentski grad" program posvećen Bouviju

Kultura

NEĆE BITI ZABORAVLJEN U Domu kulture "Studentski grad" program posvećen Bouviju

Podeli vest

Dom kulture "Studentski grad" organizovaće 15. januara u klubu "Magistrala" specijalan program u čast Dejvida Bouvija

Retki su stvaraoci koji uspevaju da uhvate duh svog vremena, još ređi su oni koji ga kreiraju, a Bouvi je spadao u obe "vrste", stoji u saopštenju Soma kulture "Studentski grad".

Organizatori podsećaju da je Bouvi sedamdesetih godina prošlog veka "ideje iz slikarstva, književnosti, pozorišta i filma prošvercovao u rok".

ODLAZAK "PAUKA S MARSA" Fanovi se opraštaju od Dejvida Bouvija!

Snimao je albume koji su u ono doba predstavljali ekstravagantne iskorake, a danas zvuče klasično.

Kao vizuelni umetnik postavio je na scenu moderne verzije androgina i natčoveka i mnoštvo originalnih likova, od Zigija Stardasta do krhkog Belog Vojvode.

U kasnijim decenijama "šarenijim" i "mršavijim" bar što se muzike tiče, omakao mu se začuđujuće veliki broj izuzetnih pesama. 

Ostavio je dubok trag i kao glumac, video artist i slikar, pa titula najuticajnijeg pop umetnika 20. veka (New Musical Expreš) i nije daleko od istine. 

Spotom za pesmu "Lazarus", snimljenim pre nekoliko dana, Bouvi se oprostio od sveta na jedinstven i potresan način: "Look up Here, I''m in Heaven".

Legendarni britanski pevač Dejvid Bouvi preminuo je nedelju, 10. januara, u 70. godini nakon 18-mesečne borbe sa rakom.

SVET U ŠOKU ZBOG SMRTI BOUVIJA! Namačka: Pomogao je da padne Zid! Saučešće stiglo i IZ SVEMIRA!
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija