• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

13.02.2016

15:27

(VIDEO) AJA JUNG: Beogradski festival igre nudi komadić sreće svakome!

Kultura

(VIDEO) AJA JUNG: Beogradski festival igre nudi komadić sreće svakome!

Podeli vest

Beogradski festival igre, koji se 13. put održava od 19. marta do 10. aprila, ponudiće publici različite produkcije - od vrhunskog baleta do hip-hopa i ulične igre, a sve sa željom da posetioci posle svake predstave ponesu komadić sreće u skladu sa ovogodišnjim sloganom "Sreća se igra"

- Ovo je jedna od prvih varijanti da samo uspeli da prikažemo bukvalno sve što smo želeli. Na programu 13. Beogradskog festivala igra nalaze se i neke produkcije koje čekamo godinama – rekla je direktorka BFI Aja Jung.

Ona je najavila gostovanje Holandskog plesnog teatra i dolazak Dimitrija Spapajoana, svetske zvezde koju znamo sa ceremonija otvaranja Olimpijskih igara.

SPEKTAKL ZA PAMĆENJE "Lord of the dance" u beogradskom Sava Centru!

- Lično me najviše raduje što nam dolazi La Veronal, trupa iz Barselone, koju već nekoliko sezona pokušavamo da prestavimo našoj publici – istakla je Jungova.

Takođe je dodala da će ove godine na bini nastupati i njujorški Complexions i danska grupa pozorišnog reditelja Kristijana Ingimarsona. Njima će se pridružiti Jirži Kilijan, koji u Beograd dolazi zbog svoje prestave Istočna senka i dodele nagrade Jovan Ćirilov. Na poziv se takođe odazvao i Anželin Preljokaž, francuski koreograf albanskog porekla koji je radio za parisku operu.

Zahvaljujući BFI festivalu savremena igra više nije apstraktna.

Jedini Srbin koji je plesao u "Mulen ružu" završio karijeru

- Primetila sam da kada se u svetu pomene ovaj festival postoji ogromna doza poštovanja i zainteresovanosti – rekla je Aja.

O sloganu ovogodišnjeg festivala Jungova kaže da ta sreća, koja se igra, ima više značenja.

- Naš cilj je da posle svake predstave svako ponese komadić sreće i da svima bude bolje – dodala je direktorka BFI festivala. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija