• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

03.04.2016

22:52

(FOTO) KARNEVAL U RAKOVICI! Ovako nešto nema ni u Riju!

Kultura

(FOTO) KARNEVAL U RAKOVICI! Ovako nešto nema ni u Riju!

Podeli vest

Međunarodni karneval u Rakovici počeo je danas u podne u Ulici Patrijarha Joanikija. Defile učesnika više od 40 karnevalskih grupa iz zemlje i inostranstva obeležio je ovaj poslednji dan Četvrtog rakovičkog karnevala, koji ove godine po prvi put traje tri dana

Sa druge strane mikrofona, posetioce je zabavljao uvek duhoviti Prljavi inspektor Blaža, ali danas sa titulom faraona. Karneval su otvorile mažoretkinje iz Bele Crkve koje su svojom neobičnom koreografijom oduševile sve prisutne.

Publika nije štedela na aplauzima ni za naše osnovce, koji su svoje umeće pokazali još juče na Dečijem karnevalu. Pet najboljih grupa ponovo su nastupile, a onda je proglašen i pobednik. Prvo mesto osvojili su đaci OŠ "Kosta Abrašević".

Promo

Prisutni su mogli i da osete duh daleke Malezije, koji su u Rakovicu doneli gosti iz ambasade ove egzotične zemlje. Svojim tradicionalnim plesovima zasluženo su pokupili ovacije publike, a svoje zemlje predstavili su i učesnici iz Crne Gore, Grčke, Makedonije, Italije, Hrvatske, Slovenije, Rusije...

Za najoriginalnije maske nagrađene su Rakovičke lude, a zajedno sa njima zlatne medalje poneli su gosti iz Grčke, čije su prugaste odore neodoljivo podsećale na magični svet Hari Potera.

Promo

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija