• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

12.05.2016

20:01

PORODIČNO DRUŽENJE! Evo šta biste mogli da radite 15. maja!

Kultura

PORODIČNO DRUŽENJE! Evo šta biste mogli da radite 15. maja!

Podeli vest

Povodom 15. maja Međunarodnog dana porodice, Kancelarija za ljudska i manjinska prava organizuje "porodične igre bez granica"

Program "Igre bez granica" u trajanju od 90 minuta će početi u  12 sati na Trgu Republike, ispred spomenika knezu Mihailu Obrenoviću.

Deca i odrasli se pozivaju na ovaj događaj da se lepo provedu, druže i obeleže zajedno ovaj važan datum. Oni će se takmičiti u zabavnim edukativnim igricama i dobiti lepe poklone.

Cilj projekta je da se progovori o lepšoj strani porodičnog života, iako je Kancelarija za ljudska i manjinska prava najčešće prinuđena da se bavi onom manje lepom stranom stranom, nasiljem u porodici, nasiljem nad decom i ženama itd.

MAMA BEZ TATE: Jednoroditeljske porodice posebno ranjive!

Direktorka KLJMP Suzana Paunović tim povodom želi da pošalje poruku građanima i njihovim porodicama.

- Ovaj dan je prilika da podsetimo jedni druge na značaj porodice i njenih vrednosti, ali i na potrebu da kontinuirano i bez odlaganja radimo na osnaživanju i jačanju njenih kapaciteta. Kada porodica napreduje, napreduju društvo i država. Posebno je važno da se žene više uključe, probude, aktiviraju i angažuju - izjavila je Paunović i dodala:

- Pozivam sve odbore da se pridruže organizaciji obeležavanja ovog dana u svojim lokalnim samoupravama. Podsećam da se Svetski dan porodice, 15. maj obeležava  od 1993. godine, kada ga je Generalna skupština Ujedinjenih nacija proglasila Svetskim danom porodice. Ovaj dan se obeležava u cilju afirmacije porodičnih vrednosti, te podsticanja jednakosti između žena i muškaraca u okviru porodice, zaštite porodice kao osnovne jedinice društva i pružanja pomoći kako bi porodice mogle da ispune svoju odgovornost prema zajednici.

NEGATIVNE POSLEDICE! Evo zašto decu ne treba da kažnjavate fizički!

Zvanični simbol UN za Svetski dan porodice čini zeleni krug sa slikom jednostavnih elemenata crteža kuće i srca u središtu kuće, predstavljajući porodicu kao jedinstveno stabilno i podržavajuće okruženje, za sve njene članove, bez razlike.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija