• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

20.09.2016

17:35

VEČE ZA PAMĆENJE! Rok legenda Jan Gilan dolazi u Beograd!

Kultura

VEČE ZA PAMĆENJE! Rok legenda Jan Gilan dolazi u Beograd!

Podeli vest

Rok legenda Jan Gilan dolazi u Beograd da održi jedinstveni koncert pevajući numere Deep Purple. Ovaj neverovatan muzičar svojim fenomenalnim glasom napraviće specijalan koncert

Nastupiće sa muzičarima legendarnog klavijaturiste Dona Aireya i njegovim Don Airey Bandom i Beogradskim simfonijskim orkestrom vođenim dirigentom Stephen Beltley Kleinom.

Sa legendarnim hitovima kao sto su „Smoke On The Water“, „Black Night“ i „Perfect Stranger“, Gillan će gospodariti binom Sava Centra u Beogradu. Specijalni gosti su bend Papa Le Gal.

Talentovani muzičar rođen je u Hounslowu u Engleskoj. Jedinstveni vokal je odmah bio njegov zaštitni znak. Na početku karijere bio je pod uticajem muzičara kao što su Elvis Presley, Little Richard, Buddy Holly, kao i ostalih iz te poznate ere.

Tanjug

Jan Gilan je sreo Rogera Glovera kada se pridruzio grupi Episode Six davne 1965. Godine. Oni su pekli zanat nastupajući sa Dusty Springfield i svirali pet koncerata po noći, a osam vikendom. Gillan se pridružio Deep Purple 1969 godine, kada je grupa započela svoj najuspešnii period.

Gilan je poznat i po ulozi Isusa Hrista u rok operi Jesus Christ Superstar, koja je originalno snimljena u londonskom studiju. Ovaj muzičar takođe je igrao Cahrlesa Darwina u projektu Bolland and Bolland pod naslovom “Darwin - The Evolution”.

Rok legenda je dva puta izveo duet sa Lučanom Pavarottijem u ariji „Nessun Dorma“. Gilan još uvek nastupa na rasprodatim koncertima u arenama širom sveta. Samo prošle godine nastupio je u 48 zemalja - sa Deep Purple i kao solo izvođač. Stoga nam je zadovoljstvo što ćemo imati jedinstvenu šansu da uživamo u njegovom neverovatnom koncertu u Beogradu u novembru.

Cene ulaznica za ovaj ekskluzivni koncert u Sava centru su: 2.990, 3.400, 3.990 i 4.500 dinara preko mreže Eventim.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija