• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

02.12.2016

10:31

SVI NA MEĆAVNIK! Deseti "Kustendorf" od 16. do 21. januara

Kultura

SVI NA MEĆAVNIK! Deseti "Kustendorf" od 16. do 21. januara

Podeli vest

Deseti Međunarodni filmski i muzički festival "Kustendorf" održaće se od 16. do 21. januara na Mećavniku, na Mokroj Gori

Jubilarno izdanje festivala, čiji je osnivač i umetnički direktor Emir Kusturica, kao i prethodnih godina biće posvećeno mladim filmskim stvaraocima i svetski proslavljenim autorima. 

Od osnivanja 2007. do sada, kroz "Kustendorf" su prošli brojni mladi umetnici koji već godinama ostavljaju značajan autorski trag na filmskoj sceni što najbolje svedoči da se cilj ovog festivala, razvoj autorskog filma i podrška mladim talentovanim rediteljima, iz godine u godinu sve više ostvaruje.

Dobitnik "Zlatnog jajeta" iz 2009, Koki Hasei, na prošli "Kustendorf" došao kao proslavljen autor nagrađen priznanjem filmskog festivala u Veneciji, a stazama uspeha nastavili su i brojni drugi. 

Mihal Brezis i Oded Binun, pobednici "Kustendorfa" 2010. godine, svojim dugometražnim filmom "Aja" ušli su u nominacije za prestižnu nagradu Oskar, Jan Carlevski iz 2013. našao se među nominacijama na više festivala uključujući i nominaciju za Evropsku filmsku nagradu.

Edoardo De Angelis je za svoj drugi film ("Indivisibili") osvojio čak tri priznanja na ovogodišnjem Venecijanskom filmskom festivalu, Nikola Ležaić za "Tilva Roš" dobio je više od pet nagrada međunarodnih festivala i brojna priznanja, a Elica Petkova ove godine osvojila je nagradu na Berlinskom filmskom festivalu za film "Žaleika".


"Kustendorf" je jedan od retkih festivala na svetu na kome je na svakom koraku vidljiva razmena energije mladih i iskusnih umetnika. 

Eminentni gosti među kojima su Paolo Sorentino, Nikita Mihalkov, Džoni Dep, Žak Odijar, Džim Džarmuš, Odri Totu, Gael Garsija Bernal, Monika Beluči, Aleksej Balabanov, Andrej Končalovski, Mateo Garone, Berenis Bežo i mnogi drugi, do sada su bili gosti "Kustendorfa".

Međunarodni filmski i muzički festival "Kustendorf 2017" će ugostiti mlade filmske autore i studente filmskih škola iz celog sveta, kao i proslavljene autore, glumce i muzičare, među kojima će biti, prema pisanju "Blica", i francuska oskarovka Marion Kotijar.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Sava Prokopović iz Ritopeka

pre 7 godina

Подржавамо Емира Кустурицу.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17