• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

16.02.2018

11:18

GINISOVI REKORDERI U BEOGRADU! Plesni spektakl “Fire of Anatolia” dolazi u Sava Centar

Kultura

GINISOVI REKORDERI U BEOGRADU! Plesni spektakl “Fire of Anatolia” dolazi u Sava Centar

Podeli vest

“Fire of Anatolia” nije samo plesna atrakcija, ona predstavlja kulturni praznik modernih standarda, kombinujući narodne plesove sa baletom, modernim plesom i drugim disciplinama plesa, a ove godine imaćemo priliku da je gledamo u Beogradu, gde će 7. marta oduševiti publiku u velikoj dvorani Sava Centra

“Fire of Anatolia” potiče iz mitološke i kulturne istorije Anatolije koja je postojala hiljadama godina i jedinstveni je projekat koji se sastoji od 3.000 plesnih figura iz skoro svakog regiona Anatolije i hiljadama godina stare muzike anatolijskog naroda.

Projekat koji je stvorio čuveni umetnički direktor Mustafa Erdogan ima cilj da predstavi celom svetu  plesni spektakl “Fire of Anatolia”, koji se zasniva na ideji kombinovanja koncepta "mira" sa hiljadama godina starim kulturno-istorijskim mozaikom Anatolije.

Mustafa Erdogan, koji je napravio prvi korak u ostvarenju svog dugogodišnjeg sna 1999. godine, započeo je intenzivne probe, koje zahtevaju težak rad, za projekat koji je ranije bio poznat kao "Sultani plesa". Tada su u novinama objavljeni oglasi u potrazi za plesačima. Prijavilo se 750 ljudi, od kojih je izabrano 90 mladih, a zatim je započeo težak radni period koji je trajao godinu i po dana.

Nakon izvođenja nekoliko performansa počev od 3. maja 2001. godine, planiran je spektakl u inostranstvu, ali pošto su sve karte za predstave u Turskoj prodate nekoliko meseci pre toga, odlučeno je da šou bude nastavljen u njihovoj domovini.

Promo

“Fire of Anatolia”, započela je svoju prvu svetsku turneju 2002. godine. Od tada, nastupala je na najprestižnijim mestima širom sveta, kao što su Medison Skver Garden, Teatar u Čikagu, ispred Ajfelovog tornja, u Kremlju, ispred piramida u Gizi…

Ovu grupu je gromoglasnim aplauzima pozdravljalo više miliona ljubitelja umetnosti, uključujući predsednike, premijere i lidere zemalja. Gledalo ih je  preko 20 miliona ljudi i imali su više od 4000 performansa u preko 80 zemalja.

“Fire of Anatolia” smatra se jednom od najistaknutijih i najmnogobrojnijih na celoj planeti, u šta nas uveravaju činjenice koje kažu da drže dva Ginisova rekorda i da mogu da nastupaju na tri različite lokacije istovremeno.

Ove godine, “Fire of Anatolia” dolazi u Beograd, gde će 50 neverovatno veštih i talentovanih plesača izvesti spektakularnu kombinaciju raznovrsnih disciplina plesa na velikoj sceni Sava Centra 7. marta sa početkom u 21 sat.

Cene ulaznica su 1.800,00, 2.200,00 i VIP 2.900,00 i mogu se nabaviti na blagajni Sava Centra, u Win Win radnjama i na www.ddtickets.rs

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija