• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.11.2018

09:19

"KRCKO ORAŠČIĆ - OSTVARENJE SNA"! Čuveni novogodišnji spektakl koji je osvojio decu širom sveta 22. i 23. decembra u Kombank dvorani

Kultura

"KRCKO ORAŠČIĆ - OSTVARENJE SNA"! Čuveni novogodišnji spektakl koji je osvojio decu širom sveta 22. i 23. decembra u Kombank dvorani

Podeli vest

Porodični spektakl “Krcko Oraščić – ostvarenje sna” doživeće svoju premijeru 22. i 23. decembra u Kombank dvorani. Čuvena bajka nemačkog pisca E.T.A. Hofmana koja više od dva veka osvaja srca dece širom sveta, prvi put će se realizovati u modernoj verziji

Uigrani tim okupljen oko svetski priznate primabalerine i balet majstora Ašhen Ataljanc, uz scenario i režiju pozorišnog reditelja Marka Manojlovića, raskošnu scenografiju i specijalne efekte napraviće do sada neviđenu predstavu za decu u srpskoj produkciji.  U ulozi Krcka naći će se mladi glumac Stevan Piale a devojčice Klare  balerina I glumica Anisja Gavrilović.  

Čuvenog koreografa Marijusa Petipa, koji će se u predstavi  pojaviti kroz lik Klarinog dede, igraće naš veliki glumac Zoran Cvijanović, dok će svojim glasom predstavu obojiti talentovana Lena Stamenković učesnica Dečje pesme Evrovizije 2015. godine. 

Foto: Promo



Klasična priča o borbi dobra i zla koja fascinira najmlađe dobiće novo savremeno ruho, uz spoj igre, muzike, sporta i glume. Više od 100 dece stvoriće pravu čaroliju na sceni.

Bajka prati 12-godišnju devojčicu koja od svog dede dobija na poklon drvenog lutka - Krcka Oraščića.  Razmažena Klara koja se nadala da će joj deda pokloniti najmoderniji tablet, razočara se kada ugleda drvenog vojnika i u hiru ga baca. Deda tada odlučuje da uvede Klaru u tajanstvene svetove dobra i zla u kojima će devojčica prolaziti kroz mnoga iskušenja u njenom nastojanu da popravi polomljenog Krcka. U njima uz pomoć  svemoćnog kristala Krcko oživljava, zli miševi prave pometnju i  prete velikim bitkama, a da li će Klara kroz ljubav otkriti prave vrednosti  saznaćemo do kraja ove neodoljive avanture.


Učesnici predstave su pored glavnih glumaca i polaznici Škole igre Ašhen Ataljanc,počev od najmlađih pa do srednjoškolaca,  profesionalni baletski igrači,  mladi karatisti iz Karate kluba Diplomatik.

Predstavu  koja će se realizovati u koprodukciji Kombank dvorane, Centra savremenog stvaralaštva – Mistria I Škole igre Ašhen Ataljanc,  podržao je Sekretarijat za kulturu grada Beograda kao i Ministarstvo za kulturu Republike Srbije.  


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59