• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

06.04.2019

16:31

NE PROPUSTITE! Duodrama "Brat i sestra" u Istorijskom muzeju Srbije!

Kultura

NE PROPUSTITE! Duodrama "Brat i sestra" u Istorijskom muzeju Srbije!

Podeli vest

Duodrama "Brat i sestra", autorke Zlate Tipold, biće izvedena u nedelju od 18.30 sati u Istorijskom muzeju Srbije u Beogradu. Duodrama se igra kao deo pratećeg programa aktuelnih postavki posvećenih Velikom ratu, svake prve i treće nedelje do juna

"Brat i sestra" je jednočinka posvećena Nadeždi Petrović, našoj poznatoj slikarki, u tri rata bolničarki-dobrovoljcu i njenom bratu Rastku Petroviću, poznatom pesniku, putopiscu i diplomati.

Publika će imati priliku da se upozna sa delom života Nadežde i Rastka Petrovića, oživljenih snagom dramskog prikaza u izvođenju Dragane Obradović, glumice KC "Čukarica", i Andreja Pipovića, široj publici poznatog po ulozi mladog Rastka Nemanjića u seriji "Nemanjići - rađanje kraljevine". Radnja se odvija u Veneciji, krajem 1914. godine. Nadežda u svojoj hotelskoj sobi vredno radi, slika, iako iscrpljena od nedavne bolesti. U posetu joj dolazi mlađi brat Rastko. Prisećaju se detinjstva, svojih najmilijih, divnih uspomena. Sve je naizgled idilično dok Nadežda bratu ne otkrije plan da želi da se vrati u Srbiju kako bi se priključila Valjevskoj bolnici kao dobrovoljac.

DVODNEVNA ZABAVA ZA MALIŠANE! 7. međunarodni Rakovički karneval!

Cena karte je 400 dinara, a sa njom će publika moći do novembra da poseti i aktuelne izložbe posvećene Velikom ratu. Zbog ograničenog broja mesta, potrebno je unapred izvršiti rezervaciju SMS porukom (ime i prezime i kontakt telefon) na broj: 063/8441-728. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija