• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

24.04.2019

11:00

(VIDEO) ZORAN PEVA ARSENA! Predin i "Damir Kukuruzović Django grupa" u Kombank dvorani

Kultura

(VIDEO) ZORAN PEVA ARSENA! Predin i "Damir Kukuruzović Django grupa" u Kombank dvorani

Podeli vest

Ove jeseni Kombank Dvorana biće bogatija za još jedan koncert velikana. Slovenački pevač i tekstopisac Zoran Predin predstaviće se pred beogradskom publikom koncertom "Zoran peva Arsena" koji će biti održan 20. novembra u Kombank Dvorani

Predin će Beograd posetiti u sklopu regionalne turneje, nakon izlaska 40 studijskog izdanja "Zoran peva Arsena" u godini u kojoj istovremenon slavi 40 godina svoje uspešne karijere. Nakon promocije novog albuma i nove knjige "Glavom kroz zid", kao i gala koncerata u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog i Cankarijevom domu, Predin će nastupiti i pred beogradskom publikom.

Na sceni će uz Predina zablistati i "Damir Kukuruzović Django group" koji su svojevrstan omaž muzici Djanga Reinhardta i Stephanea Grappellia koji su obeležili evropsku muzičku scenu   20. veka. Sam Kukuruzović već dugi niz godina slovi kao jedan od najvernijih  Djangovih sledbenika. 

Bend čine Damir Kukuruzović gitara, Bruno Urlić violina, Mislav Čehaić gitara i Željko Bilbijabas gitara.

 

Foto: Emanuela Tomino

Kukuruzovićev bend nastupao je na svim relevantnim festivalima u zemlji i široj regiji promovišući tradiciju Djangove muzike i jazz-a. U svojoj karijeri  Kukuruzović je sarađivao s mnogim značajnim imenima iz sveta jazz-a kao što su Vlatko Stefanovski, Stochelo Rosenberg, Adrian B. Burns , Paulus Schafer, Robin Nolan,  Raphael Fays , Yorgui Loeffler, Wawau Adler...

Kukuzurović je dobitnik  nagrade za najistaknutijeg akustičnog jazz gitaristu Hrvatske, a 2013. godine dobija priznanje za izuzetno gitarističko umeće i promociju hrvatskog jazz-a u svetu.
 
Poznat je i po saradnji sa Zoranom Predinom i prvi put će se zajedno pred beogradskom publikom predstaviti  20. novembra.


Zoran Predin je inače u protekle četiri decenije sarađivao sa brojnim muzičarima i oprobao se u raznim pravcima, pisao muziku za pozorišne predstave i filmove i nastupao po celom svetu. Kako kaže uoči svoje turneje : „Najbolje tek dolazi.“

Za album "Zoran peva Arsena", Predin je kao Arsenov prijatelj, kolega i srodna poetska duša iz njegovog šarolikog opusa odabrao 12 pesama od kojih su dve već predstavljene kao singlovi: „Kuća pored mora“ i "Pamtim samo sretne dane". Ovo izvanredno delo nastalo je u saradnji sa Damirom Kukuruzovićem i pratećim bendom „Django Group“.
 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija