• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

27.05.2019

15:41

POČINJU MAJSKI DANI KNJIGE u Pančevu!

Kultura

POČINJU MAJSKI DANI KNJIGE u Pančevu!

Podeli vest

Manifestacija Majski dani knjige održaće se 16. put od danas do 31. maja u organizaciji Gradske biblioteke Pančevo i biće posvećena austrijskoj književnosti

Uz pokroviteljstvo Austrijskog kulturnog foruma i grada Pančeva, u okviru ovogodišnjeg izdanja pod sloganom "Pančevački književni valcer", koji će se održati u čitaonici Gradske biblioteke Pančevo, govoriće Barbara Marković, Elena Mesner, Rihard Šubert, Jelena Kostić Tomović, Milo Lompar i Vladimir Tabašević.

Osim glavnog, biće organizovan i prateći program posvećen deci, a ulazak na sve programske sadržaje je besplatan. Manifestaciju će večeras u 19.30 svečano otvoriti Književno veče Barbi Marković, savremene književnice, u okviru kog će, osim nje, govoriti i profesorka Jelena Kostić Tomović.

EKSKLUZIVNO! MILAN MARIĆ I IGOR ĐORĐEVIĆ SE BORE ZA ULOGU VALTERA! Ovi glumci će oživeti Batu u rimejku kultnih filmova

Druge večeri manifestacije održaće se Književno veče Elene Mesner i Riharda Šuberta, a književno druženje sa ovim austrijskim književnicima biće prilika da posetioci saznaju nešto više o njihovom stvaralaštvu, ali i o tom vekovnom susretu kultura.

Foto: Promo/Majski dani knjige

 

Program treće večeri biće posvećen fenomenu Tomasa Bernharda, jednom od najznačajnijih austrijskih pisaca u okviru književne tribine "Bernhardovi sinovci ili šta je danas Bernhard nama, a šta njima?", o čemu će govoriti Barbi Marković, Elena Mesner, Rihard Šubert i Jelena Kostić Tomović.

 

(VIDEO) CELA SAM SE UMOTALA! Opra Vinfri otkrila kako je potrošila prvi milion!

Osim razgovora posvećenih austrijskoj književnosti, ovogodišnja manifestacija biće u znaku stvaralaštva uvaženih srpskih autora, te će tokom pete večeri biti održan Razgovor o knjizi "Crnjanski - biografija jednog osećanja" Mila Lompara, a u programu će učestvovati autor knjige i književnik Vule Žurić.

Poslednje večeri manifestacije, u petak, u programu će ućestvovati Vule Žurić i aktuelni "Ninov" laureat Vladimir Tabašević, koji će tom prilikom promovisati svoj roman "Zablude Svetog Sebastijana".

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija