• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

18.08.2019

18:12

NAJMANJI ŠTAMPANI KUVAR NA SVETU na manifestaciji Gastro Srem!

Kultura

NAJMANJI ŠTAMPANI KUVAR NA SVETU na manifestaciji Gastro Srem!

Podeli vest

Najmanji štampani kuvar na svetu "Bečka kuvarica", dimenzija 2cm x 2cm, biće izložen u okviru izložbe "Najstariji kuvari Evrope" u Staroj Pazovi, u okviru manifestacije Gastro Srem 2019, koja će se održati u petak i subotu, 30. i 31. avgusta, od 17 sati

Ovaj kuvar nastao je oko 1900. godine u Beču, ima 136 strana i 100 recepata, koji se mogu pročitati isključivo uz pomoć lupe. Osim ovog, koji u Srem stiže iz Zagreba, gde se nalazi u privatnom vlasništvu stare ugostiteljske porodice Puntijar, u svetu postoje još tri štampana kuvara ovako malih dimenzija. Dva se nalaze u Beču i jedan u Pragu.

U okviru izložbe "Najstariji kuvari Evrope" biće izložen i prvi srpski kuvar koji datira iz 1855. godine.

Turističko-gastronomska manifestacija Gastro Srem ove godine se održava pod sloganom "Srem na moderan način", a  ovogodišnje zaštitno lice je glumac Aleksandar Dunić. Na ovoj manifestaciji proizvode će izložiti domaći proizvođači i gosti iz Srbije i regiona, koji se svojim proizvodima izdvajaju po kvalitetu. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija