• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.03.2015

10:11

FESTIVAL KNJIGE Počinje prvi Savamala book fest

Zanimljivosti

FESTIVAL KNJIGE Počinje prvi Savamala book fest

Podeli vest

Prvi Savamala book fest u Mikser House-u, na kojem će se predstaviti skoro 60 domaćih izdavača, otvoriće danas ovogodišnji dobitnik NIN-ove nagrade Filip David

Festival će trajati do 28. marta, a posetioce očekuje 20 posto popusta na nova izdanja, kao i bogat prateći program. 

Vrata Mikser House-a biće za posetioce otvorena od podneva, a festival će svečano biti otvoren u 18.00 sati. 

Od 19.00 sati Filip David, Biljana Srbljanović i Vladimir D. Janković vodiće razgovor o intrigantnom romanu Mišela Uelbeka “Pokoravanje”, dok će u 20.00 sati biti promocija knjiga izdavačke kuće LOM, “Venerini i ostali bregovi” i “Sabrina”. 

Drugog dana Savamala book festa u 12 sati biće dečija čitalačka radionica posvećena knjizi “Baka gangster”. 

Večernji program rezervisan je za razgovor sa Bojanom Babićem “Da probate nešto ilegalno” u 19 sati i “O knjigama na million načina: o biblioterapiji, Book klubu i izdavaštvu” u 20 sati.

Kako je najavljeno, trećeg dana, 24. marta u podne biće predstavljena knjiga “Da li ste vi žaba”, izdavačke kuće Odiseja, a zatim u 19 sati “U susret beogradskom čitaču”.

U 20 časova biće organizovan razgovor povodom knjige “Destinacija kao brend / Uzbudljivi gradovi” izdavačke kuće Clio o kojoj će govoriti Milena Dragićević Šešić, Petar Peca Popović i Goran Tomka. 

Vladimir Arsenijević, Ana Pejović i Mariane Jungmajer će 25. marta u 19 časova predstaviti festival “Krokodil” dok će sat vremena kasnije Obrad Savić i Jovan Cekić predstaviti nova izdanja FMK-a.

Peti dan festivala biće u znaku stripa. 

U 18 sati Boris Stanić i izdavačka kuća Komiko će upoznati posetioce sa biografijama u stripu, a u 19 će System Comics prezentovati album “Linije fronta” izdat povodom obeležavanja stogodišnjice Prvog svetskog rata.

Darkwood izdavaštvo će u 20 časova razgovarati o popularizaciji stripova kroz masovne medije. 

U petak, 27. marta, u 19 sati Mikal Hem, Vojislav Lalić, Sofija Vuković vodiće razgovor o knjizi “Želite li da postanete diktator (priručnik)”, dok će u 20 časova knjige potpisivati Jelena Lengold.

Cena jednodnevne ulaznice je 100 dinara, dok je komplet ulaznica za sve dane festivala 350 dinara.

Savamala Book fest organizaciju Mikser House, City Magazin i MakArt Distribucija, a podržan je od strane Erste Banke.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija