• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

04.06.2015

10:25

A TAKO JE DOBRO POČELO Promocija knjige Branka Rosića

Zanimljivosti

A TAKO JE DOBRO POČELO Promocija knjige Branka Rosića

Podeli vest

Knjiga "A tako je dobro počelo" autorski prvenac Branka Rosića, diplomiranog mašinskog inženjera, muzičara, kolumniste i novinara, predstavljena je u "Mikser hausu"

Posetioci su stajali čak i u dvorištu kako bi preko zvučnika slušali razgovor o ovom delu.

Junak romana je Dragan Lomić, marketinški stručnjak i spin doktor upleten u prljave političke i medijske spletke koje se u savremenom srpskom društvu kreiraju na potezu između medija, agencija za advertajzing i javnih i tajnih centara političke i finansijske moći.

- Roman "A tako je dobro počelo" govori tačno ono što osećamo o životu u savremenom svetu koji diktiraju uspešni tranzicijski advertajzeri: životna praznina i lutanja, osećaj pustoši i prezasićenosti u sopstvenom postojanju, bez cinizma, ali sa dozom inteligentnog humora, saundtrekom koji odjekuje tokom čitanja i utisak da čitalac nije jedini koji ne pripada ovom svetu -  rekla je o Rosićevom prvencu dramski pisac Biljana Srbljanović.

Public

Na promociji su govorili i Ivan Stanković, direktor marketinške agencije "Komunis", Zoran Panović, glavni urednik dnevnog lista "Danas" i Veljko Lalić, glavni urednik magazina "Nedeljnik".

Na pitanje, otkud on u književnosti, Branko nam je rekao:

-Na svakih nekoliko godina ili decenija ja moram da pronađem novu zabavu. Tako sam iz bavljenja muzikom otišao na radio, pa onda u novine. Pre nekoliko godina sam osetio da je vreme za novi brejk - roman. Ali imao sam stidljivost pedesetogodišnjeg debitanta. Zato sam iz želje za zabavom prešao u rmbačenje, da bih dobio jezik, formu, stil romana. Kada sam to dobio, mogao sam da ga i objavim. Mislim da više nemam izbora da gasim neku buduću dosadu. Mator sam za fudbal, a siromašan da bih snimao TV serije kakve volim."

Public

Prema njegovim rečima glavni junak romana jeste junak našeg doba i ličnost karakteristična za javnu scenu.

- Pa zar poslednjih godina ne kusamo „javne radove“ ovakvih konvertita. Onih koji praše društvenim mrežama, kraljevima blogova i Tvitera u kojima sebe nedvosmisleno definišu kao moralne gromade, a u pozadini su kreatori ili podržavaoci najgoreg treša, potkupljivi za šaku sendviča ili kreiranje nečijeg skupocenog, preplaćenog sajta - rekao je Rosić.

Branko je javno obećao da će nastaviti sa pisanjem i podariti nam novu knjigu za tri godine.

Public

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija