• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

31.08.2015

11:39

BEOGRADSKI SAJAM knjiga predstavlja se u Moskvi

Zanimljivosti

BEOGRADSKI SAJAM knjiga predstavlja se u Moskvi

Podeli vest

Beogradski sajam knjiga, naša najznačajnija manifestacija posvećena knjizi i čitaocima, u okviru svojih međunarodnih aktivnosti biće posebno predstavljena na Sajmu knjiga u Moskvi od 2. do 6. septembra

Kako se navodi u saopštenju organizatora beogradskog Sajma knjiga, ova godina je posebno značajna za kulturnu saradnju Srbije i Rusije, budući da Srbija učestvuje u svojstvu specijalnog gosta na Sajmu knjiga u Moskvi, a Ruska Federacija će biti počasni gost ovogodišnjeg jubilarnog Sajma knjiga u Beogradu.

Delegacija Međunarodnog beogradskog sajma knjiga u sastavu Vladan Vukosavljević, sekretar za kulturu grada Beograda, Zoran Avramović, predsednik Odbora Beogradskog sajma knjiga i Vuk Vukićević, član Odbora, imaće niz sastanaka sa predstavnicima najznačajnijih institucija i organizacija u oblasti kulture, književnosti i izdavaštva u Moskvi, u Departmanu za kulturu grada Moskve, sa direktorom Doma ruske dijaspore, direktorom Moskovskog međunarodnog sajma knjiga, predsednikom Udruženja izdavača Rusije i sa nizom značajnih ruskih izdavača i delatnika u oblasti knjige. 

Tom prilikom će biti razmotrene mogućnosti za unapređenje saradnje sa ovim ustanovama i organizacijama, a sagovornicima će biti predstavljena i brošura o našoj manifestaciji na ruskom jeziku, posebno pripremljena za ovu priliku.

Povodom ovogodišnjeg 60. jubilarnog Beogradskog sajma knjiga, priređena je knjiga posvećena tradiciji i istorijatu naše manifestacije, a u prevodu na ruski jezik biće predstavljena zvaničnicima i partnerima u Rusiji, kako bi se doprinelo jačanju ugleda Beogradskog sajma knjiga i značajnijem učešću ruskih ustanova i izdavača, kao i izlagača iz drugih zemalja na našoj manifestaciji i dodatnoj međunarodnoj promociji najposećenijeg sajma knjiga u jugoistočnoj Evropi.

Posebno je planiran sastanak sa direktorkom Ruskog književnog saveza, organizacijom koja je nadležna za predstavljanje ruske književnosti i izdavaštva u inostranstvu i kojoj je poverena organizacija nastupa Ruske Federacije na ovogodišnjem Sajmu knjiga u Beogradu.

U razgovorima će biti razmotrene mogućnosti za organizovanje II Slovenskog festivala knjige tokom Beogradskog sajma knjiga, imajući u vidu da su na prvom festivalu, održanom u Moskvi prošle godine, naši izdavači postigli zapažen uspeh i osvojili četiri vredne nagrade. 

Takođe će biti reči o uspostavljanju dugoročne sradnje između moskovskog i beogradksog sajma knjiga, kao i o recipročnoj razmeni sajamskog prostora.

Svi troškovi namenjeni promotivnim aktivnostima Beogradskog sajma knjiga u Moskvi finansiraju se isključivo iz sopstvenih prihoda sajma knjiga i neće opterećivati ni republički ni gradski budžet, naglašava se u saopštenju Beogradskog sajma knjiga.



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija