• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. Šašić - A. Jovanović

23.05.2016

20:51

VESNA DEDIĆ OTVORENO: Protivnik sam gej parade, samohrane majke su ugroženije!

Zanimljivosti

VESNA DEDIĆ OTVORENO: Protivnik sam gej parade, samohrane majke su ugroženije!

Podeli vest

Novinarka i književnica Vesna Dedić priznaje da je protivnik gej parade jer njeni prijatelji homoseksualci smatraju da je ona najobičnija glupost. Posle bestselera "Zauvek u srcu" i "Zagrli me", voditeljka je objavila novi roman "Ničija", u kome se bavi temom propalih brakova, velikih ljubavi i veza između gej parova

Vesna objašnjava na koji način je istraživala ljubavne probleme homoseksualaca i zašto je odustala od pisanja priče o istinitom kriminalnom događaju. Priznaje da ne podržava paradiranje ulicom jer smatra da su samohranim majkama više uskraćena prava.

Ja sam samo svoja

Čija je Vesna Dedić?
- Svoja i kao takva dobra onima koji me nazivaju: mama, tetka, ljubavi, najbolja prijateljice...

- Protivnik sam gej parade zato što su mi moji gej poznanici rekli da je to glupost. Nemam ništa protiv homoseksualnih parova, ali oni što paradiraju i oni koji ih biju su mi na istom nivou plemenske svesti.

Čija su prava, poput prava gej populacije, ugrožena u Srbiji?

LAŽNA SLIKA Vesna Dedić: Neostvarene žene hvale se kopijama skupocenih brendova!

- Verujte mi da su u ovoj zemlji više ugrožena prava samohranih majki, među kojima sam i ja, pa opet nikada ne bih paradirala sa detetom u naručju.

Na koji način ste istraživali probleme istopolnih parova i da li to znači da podržavate gej orijentisane ljude?

- Oni koji pročitaju kraj romana znaće u kom smislu sam tretirala gej problematiku. Sada ne bih čitateljkama uskraćivala uzbuđenje dok prate priču. Odgovor na vaše pitanje sadržan je u romanu.

Mirko Tabašević

Hoće li pominjanje gej populacije u vašoj novoj knjizi naići na osudu čitalaca, pošto to nije opšteprihvaćena tema u Srbiji?

Ne bildujem ego na muškarcima

Kad si poslednji put flertovala samo jer ti je bilo dosadno, pa tog udvarača iskulirala. Kako je reagovao?
- Nećete mi verovati, ali nikada. Kad mi je dosadno, ja idem kući umesto da bildujem svoj ego na nekom muškarcu. Flertujem kad me dotični sa milion gestova ljubavi ubedi da nema šarmantnije i lepše od mene.

- U romanu "Sunce meni, sunce tebi" već sam se bavila temom gej ljubavi i nikome od desetina hiljada mojih čitateljki nije smetalo. Ja sam novinar koji piše knjige, tako da u svakom mom romanu pored priče o velikoj i nemogućoj ljubavi postoji neki društveni problem ili fenomen, a u ovom novom dotakla sam i temu osobu sa invaliditetom.

Pišete i o narko-bosovima i kriminalu. Da li ste se nekad družili sa žestokim momcima? Kakav su utisak ostavili na vas?

- Nikada mi niko od njih nije bio najbolji prijatelj, niti sam se zaljubljivala u takve tipove. Što se tiče romana, u pisanju su mi pomagali advokati i sudije, a karaktere kriminalca sam dobro opisala u romanu "Ničija" zahvaljujući devedesetim, kada smo se svi susretali sa momcima koji su bili ili glumili vitezove ulice.

VESNA DEDIĆ ZA INFORMER: Pišem roman po Bekutinoj pesmi!

Rekli ste da je knjiga inspirisana istinitom pričom. Kako ste čuli tu priču? Ko su te osobe?

Moji gej poznanici rekli su mi da je paradiranje glupost. Oni što paradiraju i oni koji ih biju su mi na istom nivou plemenske svesti
Vesna Dedić

- Redakcija Informera je uticala da na pola pisanja odustanem od priče sa kojom sam počela, a koja je iz sfere kriminalnog miljea. Kada ste negde u januaru objavili da pišem knjigu "Ničija" i triler pisan po istinitom događaju, i kad sam shvatila koliki publicitet sam dobila, uplašila sam se i odustala od stvarne priče. Tako je u romanu svaka podudarnost sa stvarnim likovima slučajna.

Ko je prvi imao tu čast da pročita roman "Ničija"?

- Knjigu pre objavljivanja pročitaju samo lektor i urednik, a prvi paket iz kamiona raznosim po gradu za moje prijatelje, Sanju Marinković, drugarice iz osnovne škole, kelnerice, bankarke i prodavačice iz ulice u kojoj živim.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lala iz Banata

pre 7 godina

Доста параде - нема разлога за "парадирање" у условима социјалне беде и напетости...Само БОГАТО и УРЕЂЕНО ДРУШТВО има право да "парадира"....Остали се...(сиротиња ! ) покрију ушима и ...ћуте...!!

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17