• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

13.09.2016

18:51

MUŠKARAC U GRLU! Vedrana Rudan promovisala novi roman u Beogradu!

Zanimljivosti

MUŠKARAC U GRLU! Vedrana Rudan promovisala novi roman u Beogradu!

Podeli vest

U prepunom Delfi kafeu u SKC-u Vedrana Rudan je čitaocima predstavila svoju jedanaestu knjigu a sedmi roman „Muškarac u grlu“, u čemu joj je pomogao dugogodišnji urednik, pisac Vladimir Arsenijević

 

Kroz odnos glavne junakinje s nekoliko različitih muškaraca, Vedrana Rudan u najnovijem delu razvija nekoliko tematskih okvira koje u svojoj prozi ranije nije doticala. Ispod pojavnog, spoljašnjeg sloja narativa lagano izbija opor utisak o nemogućnosti komunikacije, o teškoćama na koje nailazimo u nastojanjima da dosegnemo ideal istinske bliskosti između dvoje ljudi, o tome kako smo čak i u najbliskijim vezama koje u životu uspemo da ostvarimo ipak osuđeni na to da do kraja ostanemo zarobljeni u sebi samima.

(VIDEO) U "ĆIRILICI" PRŠTALO NA SVE STRANE! Evo kako su Vedrana Rudan i Jelena Milić "zaratile" zbog NATO pakta!

 - Mene su iznenadili ti likovi, koji uopšte ne liče na mene, toliko su neki ženski likovi čvrsti, znaju šta hoće, toliko su neki muški likovi krhki. Ja sam bila jako zadovoljna tim ljudima, kao da taj roman nisam ja napisala - rekla je Vedrana.

Promo

Vedrana Rudan u svojim prethodnim knjigama nije bila baš puna milosti prema muškarcima, ali u novom romanu to se promenilo:

„Drago mi je što su muškarci u mojoj knjizi dobili priliku da budu krhki, da budu nežni, i da budu ono što neki od njih jesu, topla ljudska bića.“

(VIDEO) IZBORNI SPOT VEDRANE RUDAN RASPAMETIO USTAŠE: Glasajte za mene izbacite svoj bes!

Vladimir Arsenijević koji je uz Vedranu Rudan od njenih spisateljskih početaka, istakao je da je „Muškarac u grlu“ njen zaista najzreliji roman sa književnog aspekta i istakao da je Vedrana na sjajan način pokazala (ne)mogućnosti komunikacije, na šta se autorka duhovito nadovezala da je „komunikacija između muškarca i žene najbolja posle razvoda“.

Publika je uživala u razgovoru sa Vedranom, a najhrabriji su na poklon dobili i njenu prethodnu knjigu u izdanju Lagune „Zašto psujem“, nakon čega je usledilo potpisivanje koje je trajalo više od sat vremena.

VEDRANA RUDAN O MILANOVIĆU: Sram me zemlje u kojoj je to veliko govno bilo premijer!

Promo



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Vesti

Palma primio jagodinskog olimpijca, strelca Lazara Kovačevića i ženski fudbalski klub „Jagodina“ koji se plasirao u prvu ligu Srbije
Politika

Palma primio jagodinskog olimpijca, strelca Lazara Kovačevića i ženski fudbalski klub „Jagodina“ koji se plasirao u prvu ligu Srbije

Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma primio je danas Lazara Kovačevića, strelca kluba „Jagodina 92“, koji je prošle nedelje u Rio De Žanieru u Brazilu na kvalifkacionom turniru za Olimpijske igre osvojio prvo mesto u pucanju vazdušnom puškom na 10 metara i plasirao se na Olimpijske igre koje će ovog leta biti održane u Parizu.

24.04.2024

11:45

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija