• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: b92.net/informer.rs

21.01.2017

09:47

100 GODINA NAKON NJEGOVE SMRTI! Nedavno pronađena bajka Marka Tvena biće objavljena

Zanimljivosti

100 GODINA NAKON NJEGOVE SMRTI! Nedavno pronađena bajka Marka Tvena biće objavljena

Podeli vest

Nova knjiga sa nedavno otkrivenim pričama poznatog američkog pisca Marka Tvena biće objavljena u septembru, više od sto godina posle njegove smrti, saopštili su izdavači

Izdavačka kuća za mlađe čitaoce Dabldej (Doubleday Books) objavila je da će objaviti bajku Marka Tvena koja je tek nedavno otkrivena. Knjiga će se zvati "Kradljivac princa Oleomargina" i biće objavljena 26. septembra. Delo se zasniva na 16 strana beleški Marka Tvena iz 1879. godine koje su otkrili naučnici na Univerzitetu Berkli u Kaliforniji. 

Nagrađivani tim koji čine Filip i Erin Sted završili su nedovršenu priču sa 11 poglavlja, odnosno na ilustrovanu knjigu od 152 strane. 

Bajka govori o dečaku koji može da razgovara sa životinjama i njihovim zajedničkim naporima da spasu princa. 


Mark Tven, poznati američki književnik i humorista, najpoznatiji je po delima "Pustolovine Toma Sojera", "Kraljević i prosjak", "Živoz na Misisipiju", "Doživljaji Haklberi Fina" i "Jenki na dvoru kralja Artura".




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Nastavljeni piromanski napadi na časne Srbe na severu KiM! Zapaljen automobil Ivanu Petroviću!
Politika

Nastavljeni piromanski napadi na časne Srbe na severu KiM! Zapaljen automobil Ivanu Petroviću!

Srpska lista saopštila je danas da paljenje automobila radniku opštine Privremenog organa Opštine Leposavić Ivanu Petroviću predstavlja nastavak piromanskih napada na časne Srbe na severu Kosova i Metohije "u režiji poslušnika i miljenika" premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija" na teritoriji opštine Leposavić, koju, kako navode "hoće da pretvore u leglo kriminala svojim nedelima".

18.04.2024

15:24

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Salcburg u odabranom društvu! Nijedno veliko takmičenje ne može da prođe bez Srba!
Fudbal

Salcburg u odabranom društvu! Nijedno veliko takmičenje ne može da prođe bez Srba!

Odigrani su revanš mečevi četvrtfinala Lige šampiona, nakon čega smo saznali imena četiri preostala kluba koja će se boriti za najvredniji trofej u evropskom klupskom fudbalu. Pored toga, eliminacija Arsenala od minhenskog Bajerna imala je za posledicu to da engleski velikan neće igrati na Svetskom klupskom prvenstvu 2025. godine! Umesto "tobdžija" tamo će se naći austrijski Salcburg za koji nastupaju trojica srpskih fudbalera! Nema sumnje da će domaćim ljubiteljima fudbala reformisano takmičenje biti vrlo interesantno, jer će na njemu nastupiti veliki broj srpskih igrača!

18.04.2024

14:48

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija