• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

20.01.2015

15:25

KO KAŽE DA NE VOLIMO POZORIŠE Nepregledni redovi zbog jeftinih ulaznica!

Kultura

KO KAŽE DA NE VOLIMO POZORIŠE Nepregledni redovi zbog jeftinih ulaznica!

Podeli vest

Beograđani koji su se danas našli u blizini Jugoslovenskog dramskog pozorišta bili su svedoci ogromne kolone građana, koji su formirali red koji se prostirao celom dužinom te kuća, zatim pored Studentskog kulturnog centra, pa naniže u Resavsku ulicu



Sve to se dešavalo zbog akcije JDP-a koji je danas pustilo u prodaju ulaznice za repertoar u februaru, po cenama od 100dinara u teatru "Bojan Stupica" i 200 dinara za predštave na sceni "Ljuba Tadić".

Direktorka te kuće Tamara Vučković izrazila je zadovoljstvo zbog velikog interesovanja građana i rekla je da je to način kako bi privukli novu publiku u teatar.

Ona je podsetila da je akcija realizovana u saradnji sa Raiffeisen bankom, a da su na repertoaru dela Šekspira, Dostojevskog, Crnjanskog i drugih.

Tanjug


Predsednik Udruženja dramskih umetnika Voja Brajović rekao je da je tako veliko interesovanje zbog toga što su ljudi željni pozorišta i ocenio je da nema boljeg načina protiv borbe od šunda i nekulture od te akcije.

- Umetnost je tu da spasi čovečiji duh - rekao je Brajović vidno zadovoljan i napomenuo da je svakom glumcu puno srce i da nema veće sreće kada igra pred prepunim gledalištem.

Zahvaljujući ovoj akciji Jugoslovensko dramsko pozorište je u januaru je prodalo više od 13.000 karata.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!
Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!

Šef poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Milenko Jovanov obrazložio je danas predlog izmena Zakona o lokalnim izborima koje su, kako je rekao, podržale poslaničke grupe većine, ali i deo opozicije, i kojima se omogućuje da se beogradski i lokalni izbori, koji nisu održani u decembru, održe istog dana - 2. juna.

22.04.2024

11:58

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku
Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku

Kada se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

22.04.2024

07:20