• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. Šašić

02.02.2015

20:00

RADMILA ŽIVKOVIĆ: Muškarci ne treba da glume žene!

Kultura

RADMILA ŽIVKOVIĆ: Muškarci ne treba da glume žene!

Podeli vest

Radmila Živković kaže da joj se ne dopada što njene kolege tumače ženske uloge, kao što je to učinio Goran Jevtić u predstavi "Gospođa ministarka"

Radmila Živković smatra da muškarci ne treba da igraju ženske likove u pozorištu. Proslavljena glumica koju publika najviše pamti po ulozi Živke ministarke nije oduševljena što je njen naslednik u ovoj predstavi Goran Jevtić.

- Nikada nisam igrala suprotni pol jer mislim da je transvestija bespotrebna. To je samo nečija želja za eksperimentisanjem. Na našoj sceni postoji mnogo dobrih glumica koje treba da iznesu ženske uloge - kaže za Informer Radmila, za koju mnogi smatraju da je najbolje odigrala rolu čuvene gospođe ministarke.

- Trebalo je da putujemo na jedan međunarodni festival sa predstavom "Hasanaginica", ali nismo otišli. Iz Ministarstva kulture su nam poručili da nemaju pare za avionske karte.

Ovogodišnja dobitnica nagrade za životno delo nam se požalila da je zbog finansija propustila da sa kolegama predstavi srpsku kulturu i u inostranstvu:

Uprkos tome, poznata glumica veruje da će ministar za kulturu i informisanje Ivan Tasovac ispuniti ono što je najavio na otvaranju Kustendorfa.

- Baš mi je drago što je ministar održao konferenciju za štampu u Drvengradu i nadam se da će sprovesti plan u delo i da će se nešto promeniti. To da će raspolaganje novcem biti pošteno i transparentno je tako otrcana fraza. Rezultati se pokazuju delima, a ne rečima - smatra umetnica i dodaje da će to biti dug proces, jer su do sada oštećeni mnogi bardovi srpskog glumišta:

- Prema ljudima koji su vrhunski i predano radili svoj posao moraš znati kako da se ophodiš.

Nažalost, dosad su se mnogi ogrešili o ljude u filmu, pozorištu i televiziji.

UMETNIČKA PRIZNANJA NEMAJU PRAVO ZNAČENJE

Radmila kaže da joj je posebno drago što su joj kolege dodelile Nušićevu nagradu za životno delo.

- Zahvalna sam kolegama i članovima žirija što su me se setilii i odabrali za ovu nagradu. Priznanja danas nemaju pravo značenje, već su važne samo nama, glumcima. Mnogo se volimo, podržavamo i poštujemo. Mi smo jedna grana umetnosti koja se drži zajedno kada je kultura u pitanju - rekla je glumica. 

Rezultati se pokazuju delima, a ne rečima

 

 

Ona se slaže sa većinom svojih kolega da situacija u umetnosti nikad nije bila gora.

- Mi imamo publiku koja ocenjuje šta je dobro a šta nije. Nažalost, gledaoci su toliko zaslepljeni i zagušeni jer je kultura došla do stadijuma "tek da ima nešto da se kaže o njoj. Jedino se nadam da kultura neće završiti bačena u đubre - ističe glumica.
 

 

Public

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija