• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.03.2015

17:05

IN MEMORIAM Preminuo slikar i profesor FLU Milutin Dragojlović

Kultura

IN MEMORIAM Preminuo slikar i profesor FLU Milutin Dragojlović

Podeli vest

Istaknuti slikar i omiljeni profesor Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu, dekan FLU od 2011. do 2014. godine Milutin Dragojlović preminuo je danas u 62.godini, saopštio je FLU

Rođen u Novom Sadu 1953. Dragojlović je diplomirao na slikarskom odseku FLU 1978. u klasi Stojana Ćelića, a postdiplomske studije završava 1980. Posle četiri godine postao je asistent na predmetu Slikarska tehnologija, a od 2001. je bio i redovni profesor.

Imao je brojne samostalne izložbe u Beogradu a dela iz oblasti slikarstva i grafike izlagao je i na brojnim kolektivnim izložbama. Dobitnik je dve značajne nagrade iz oblasti slikarstva: Zlatna paleta ULUS 1980. i Nagrada 21. Oktobarskog salona 1980.

Od 1974. se bavio restauracijom i konzervacijom pokretnih i nepokretnih kulturnih dobara u zemlji i inostranstvu: Crkva Sv. Nikole u Ramaći, manastir Koporin, kopirao je freske za potrebe Galerije Fresaka pri Narodnom muzeju u Beogredu i učestvovao u restauraciji zgrade lučke kapetanije u Sočiju.

Datum i mesto sahrane biće naknadno objavljeni.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija