• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

31.03.2015

17:35

OTKRIVENA ISTINA Ana Frank je umrla ranije nego što se verovalo!

Kultura

OTKRIVENA ISTINA Ana Frank je umrla ranije nego što se verovalo!

Podeli vest

Ana Frank, jevrejska devojčica koju je njen dnevnik o skrivanju tokom Drugog svetskog rata učinio simbolom žrtava holokausta, verovatno je umrla ranije nego što se mislilo, pokazuje istraživanje Muzeja Ane Frank

Zaključak istraživanja objavljen je danas, na 70. godišnjicu zvaničnog datuma smrti Ane Frank i njene sestre Margot koji su odredile holandske vlasti posle rata.

Istraživači Erika Prins i Gertjan Brek tvrde, medjutim, da su Ana i Margot verovatno umrle od tifusa mesec dana ranije, u februaru 1945. godine.

Taj zaključak je donet na osnovu sećanja svedoka i dokumenata. Istraživanjem je još jednom ukazano na teške uslove u kojima su Jevreji živeli u logoru Bergen-Belzen, gde ja Ana Frank umrla kada je imala 15 godina.

Ana je rođena 1929. godine, a njen dnevnik o stradanju Jevreja u okupiranom Amsterdamu tokom Drugog svetskog rata objavio je njen otac 1947. godine.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...
Partizan

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...

Navijači Partizana, naviknuti od košarkaša iz crno-bele porodice da pola veka unazad raznoraznim trofejima pune riznicu, teško su podneli sušan period od odlaska Duška Vujoševića do povratka Željka Obradovića i „dana pobede“. Posebno pamte generaciju koju je pre šest-sedam godina vodio Aleksandar Džikić i koja se poput Spartanaca u Termopilima srčano i do poslednje kapi znoja suprotstavljala daleko moćnijem protivniku.

24.04.2024

08:00

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Magazin

Džet set

Srbija