• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

25.10.2015

10:42

OTVORENI "ZORANOVI DANI" Zaječar od danas prestonica srpskog pozorišta

Kultura

OTVORENI "ZORANOVI DANI" Zaječar od danas prestonica srpskog pozorišta

Podeli vest

"Danima Zorana Radmilovića", Zaječar je po 24. put na kratko postao pozorišna prestonica, i takva čast i privlegija mu je pripala zahvaljujući Zoranovom delu i njegovoj ljubavi prema rodnom gradu, rekao je na otvaranju festivala Mirko Nikolić, zamenik gradonačelnika

 

Kako je saopšteno iz zaječarskog pozorišta, "Dane" je otvorio Tihomir Arsić, glumac i predsednik ovogodišnjeg žirija, koji se sećao Zorana Radmilovića:

- Znate šta je za nas bio Zoran Radmilović? Gledali smo sve njegove predstave i po 50. put. Prva rečenica, koju sam čuo od njega još kao student glume na festivalu u Nišu, sedeo je sam u bifeu, bila je ''zatvori vrata da ne uđe žiri!''. Nisam ni sanjao da ću u njegovom Zaječaru da budem u žiriju ovog festivala - ispričao je Arsić.

Usledio je komad "Skupljači perja", rađen po motivima istoimenog filma u režiji Darka Štetina i izvođenju ansambla Pozorišta Timočke krajine "Zoran Radmilović" koji je svojom igrom oduševio publiku. 

 

Public

U dinamičnoj igri sa mnogo promena, u prvi plan su izašli Miloš Ðuričić kao Beli Bora, Milutin Vešković kao Mirta Klaser i Marina Lazarević kao Tisa. Žiri je doneo odluku da Zoranov brk za glumca večeri dodeli Milošu Ðuričiću za briljantno tumačenje Belog Bore. 

- Za mene je značajna ova nagrada - do sada sam je dobio dva puta ovo je treći, zato što nosi ovo ime i što igram u pozorištu, koje nosi ime Zorana Radmilovića - rekao je Ðuričić. 

Na dan otvaranja festivala predstavnici pozorišta koje nosi ime velikog glumca i predstavnici grada položili su vence i cveće na spomenik Zoranu Radmiloviću.

LEPA PEVA "LILI MARLEN", Zoran Radmilović svira! (VIDEO)

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!
Društvo

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!

Anđela Ikodinović iz Čačka, koja je student treće godine Pravnog fakulteta u Beogradu, oglasila se danas prvi put gde je javno podelila kroz šta je sve prošla lečeći se na "Beomedikus" klinici. Njoj su intervenciju izveli lekar opšte prakse i kozmetičar, za koga se potom ispostavilo da ima diplomu srednje Trgovačke škole. Zbog komplikacija koje su usledile, morala je na hitnu operaciju.

20.04.2024

16:26

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija