Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. Jovanović

09.11.2015

18:59

DIRLJIV SUSRET Danica: Lauševiću je mnogo teško, ali ja sam uvek tu za njega!

Kultura

DIRLJIV SUSRET Danica: Lauševiću je mnogo teško, ali ja sam uvek tu za njega!

Podeli vest

Danica Maksimović otkriva da je Žarka Lauševića videla posle 15 godina kada joj je nedavno uleteo u garderobu nakon predstave

Glumica Danica Maksimović oduševljena je što se Žarko Laušević vratio srpskoj kinematografiji u filmu "Smrdljiva bajka". Stare kolege i prijatelji se nisu videli od kada se Laušević odselio u Ameriku, pre više od 15 godina, ali su ovog leta imali veoma emotivan susret.
Danica otkriva da ju je Žarko iznenadio dok je igrala predstavu "Kumovi" u beogradskom Zvezdara teatru.

TREMA
Bata Živojinović mi je bio prvi partner u filmu "Tren". Toliko sam se tresla da je sreća što sam igrala gluvonemu osobu
Danica

- Došao je sa suprugom na predstavu u kojoj smo igrali Miki Manojlović i ja. Nisam ni znala da je u publici. Kad je uleteo u garderobu, poletela sam mu u zagrljaj. Navrle su tolike emocije. To je bilo baš divno i uzbudljivo. Rekao mi je da je uživao dok je gledao predstavu, a posle je dugo sedeo i razgovarao sa nama u pozorišnom klubu.

Nedostajao vam je?
- S njim sam radila jedan od njegovih poslednjih filmova, pre nego što se desio ceo onaj haos. Žarkova sudbina je tužna. Njemu je mnogo teško. Uvek sam tu za njega, što god da mu treba. Kad se vidimo, nežno se zagrlimo, poljubimo, ispričamo, evociramo uspomene. Mnogo ga volim.

Raduje li vas to što je snimio "Smrdljivu bajku", film kojim se vraća srpskoj kinematografiji?

Zaslužila sam nacionalnu penziju

Nadate li se nacionalnoj penziji?
- Ostarila sam, a u kulturi se ništa nije promenilo. Po svim kriterijumima, trebalo bi da imam nacionalnu penziju. Dobili su je mnogi, za koje nikad nisam čula. Srećom ja radim, ali ima mnogo mojih kolega koji to ne mogu, koji su bolesni, nemaju za lekove...

- Naravno. Za našu kinematografiju i pozorište je veliki minus to što Žarko sve ove godine nije mogao da radi. Laušević je dragulj, koji je na posebnom mestu.

Radili ste sa mnogim legendama jugoslovenske glumačke scene. Zbog koga ste imali najveću tremu?
- Igrala sam uz jednog Radeta Šerbedžiju, Ljubišu Samardžića, Ružicu Sokić, Milenu Dravić, Batu Živojinovića... Bata mi je bio prvi partner u filmu "Tren". Toliko sam se tresla da je sreća što sam igrala gluvonemu osobu, jer ne bih mogla da progovorim. Trebalo je da mu isperem ranu, svu vodu sam ispolivala.

Saradnju sa Ljubišom Samardžićem nikada nećete zaboraviti zbog toga što vas je dobro istukao u filmu "Noć u kući moje majke"?
- Tu scenu smo mnogo puta ponavljali. I dalje zbog te povrede imam anomaliju na oku. Eto i to je deo našeg posla.

EMOCIJE
Kad se vidimo, nežno se zagrlimo, poljubimo, ispričamo, evociramo uspomene. Mnogo ga volim

Mnogi ne znaju koliko snimanja mogu da budu naporna. Koji su najsuroviji uslovi u kojima ste radili?
- Prošlog leta kad sam radila "Amanet" snimali smo na plus 40 stepeni. Izađem iz stana, krenem na set i štikla mi upadne u asfalt... I u tom stanu u kom je bio set, znojili smo se i mučili. Kad sam radila "Atoske vrtove" u nekoj zabiti u vozu smo osam sati čekali testiju, odnosno bokal. Bio je neki stakleni balon, ali morala je da bude testija! Za film "Američka noć" morala sam da uđem u ledenu reku i to na minus 20 stepeni. Bukvalno su lomili led da bih ušla, a ja u haljinici na bretele, bosa.... Dobila sam razne upale. Krvav je ovo posao. Oni koji misle da je glamurozan, da mi šetamo crvenim tepihom i idemo u emisije, grdno se varaju.
 

 

 


 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija