• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.03.2016

14:33

MALO MAGIJE ZA NAJMLAĐE Hari Poter u Beogradskoj filharmoniji!

Kultura

MALO MAGIJE ZA NAJMLAĐE Hari Poter u Beogradskoj filharmoniji!

Podeli vest

Muzičku priču o Hariju Poteru, koju je napisao američki kompozitor filmske muzike Džon Vilijams, izvodiće orkestar Beogradske filharmonije u okviru ciklusa koncerata za decu, od danas do 1. aprila, radnim danima od 10 i 12 časova

Aleksandar Kojić, dirigent sa čarobnim štapićem i Branislava Podrumac u ulozi naratora, vodiće beogradske školarce kroz priču o čuvenom dečaku i pretvoriti salu Beogradske filharmonije u kuću magije, najavio je orkestar.

Kroz filmsku muziku koja prati poznatu priču o avanturama Harija Potera najmlađi će upoznati instrumente koji čine orkestar, kao i one neobične koji se ne koriste često.

Let magične sove dočarava čelesta, instrument koji proizvodi kristalne tonove neverovatnom brzinom.

Svečanu atmosferu neobične škole za veštice i čarobnjake predstavlja plemeniti zvuk horne.

Izvanredne skokove i zapanjujuću hitrost magične metle kompozitor je poverio drvenim duvačkim instrumentima, kontrafagot je u "ulozi" psa, a harfa dočarava njegov dremež.

Uobičajenim orkestarskim instrumentima, pridružuju se i blok flaute, koje školarci već dobro poznaju.

Branislava Podrumac, zvezda opere i mjuzikala, umesto vokalnih sposobnosti ovom prilikom će prikazati autentično glumačko umeće u dočaravanju avantura i čarolija Harija Potera.

Promo

Deca će imati priliku da vide orkestar u punom sastavu u izvođenju zahtevne partiture Džona Vilijamsa, kreatora kultne filmske muzike za ostvarenja "Ratovi zvezda", "E.T. - vanzemaljac", "Supermen", "Indijana Džons".

U nameri da neguje svoju koncertnu publiku još od najranijeg uzrasta, Beogradska filharmonija dva puta godišnje organizuje koncerte za decu, koji su veoma traženi i popularni.

Dečji programi sadrže elemente pravog simfonijskog koncerta, sa velikim orkestrom na sceni, dirigentom i standardnim simfonijskim programom.

Poseta ovim koncertima organizovana je preko školskih ustanova.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija