• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

06.04.2016

21:35

MIRA NE MOŽE DA PREBOLI SMRT KOLEGA: Sramota me je što sam živa kad ih je toliko otišlo...

Kultura

MIRA NE MOŽE DA PREBOLI SMRT KOLEGA: Sramota me je što sam živa kad ih je toliko otišlo...

Podeli vest

Mira Banjac ne može da prežali smrt Dragana Nikolića, Ružice Sokić, Marinka Madžgalja i BoreTodorovića s kojima je igrala u Ateljeu 212

Glumica Mira Banjac, dobitnica Nušićeve nagrade za životno delo, kaže da ju je sramota što je živa kada je toliko njenih dragih kolega iz Ateljea 212 otišlo na onaj svet!

Potresem se kad god čujem da je neko od naših glumaca umro
Mira Banjac

Proslavljena umetnica priznaje da je veoma teško podnela rastanak od Dragana Nikolića, Marinka Madžgalja, Ružice Sokić, Bore Todorovića, Vlastimira Đuze Stojiljkovića i mnogih drugih, te da i dalje ne može da shvati da ih više nema.

Umreću od tuge

- Preteško mi je kad mislim na njih. Strašno je to što je toliko divnih kolega otišlo zauvek. Potresem se kad god čujem da je neko od naših glumaca umro. Više ne smem ni da govorim na komemoracijama, ja ću da umrem od tuge. Zbog ovih poslednjih odlazaka glumaca iz Ateljea sramota me je što sam živa. Svi su otišli, a mene ovde ostavili - priča setno Mira, koja uprkos tome dodaje da uživa u starosti:

Završila s pozorištem

Mira objašnjava zašto već nekoliko godina ne igra u pozorištu:

- Završila sam s pozorištem jer sam shvatila da ne bi trebalo da radim nešto što nisam u moći. Povukla sam se, ali redovno gledam predstave - poručuje glumica.

- Lepo živim. U starosti pokušavam da se sporazumevam sa svojim godinama. Starost nam je dala mladost i život, treba joj se odužiti. Ona je dobra koliko joj damo da bude. Ne stidim se bora. To je moje lice. Brinem se o svom fizičkom i mentalnom zdravlju. Samo glava da me ne izda, drugo može. Ne stidim se svog života, trudila sam se da ne igram uloge po svaku cenu, da ne budem smešna žena u miniću.

Zbog nagrade koju je dobila na festivalu Nušićevi dani u Smederevu objavljena je monografija "Mira Banjac - jedna jedina" Jovane Stefanović. Mira kaže da joj to priznanje i knjiga bude određenu setu.

87
godina ima Mira Banjac

- Nagrade u ovim godinama izazivaju malu tugu, jer se sve približava kraju. Kad mislim da se krug zatvorio, ta nagrada ipak otvori malo prostora i suštinski me obraduje, uprkos toj nekoj seti. Nušićeva nagrada je došla kao veliko iznenađenje i ogromna radost. Komediju je časno igrati, ali zahtevno i odgovorno. Smeh je skupa stvar, ljudi se više ne smeju, a osmeh je zdravlje. Svi delimo istu sudbinu, ali ja uvek gledam pozitivno. Verujem da će biti bolje - ističe ona.

Krala sam korisno

Glumica koja je ostvarila nezaboravne uloge priča da je ovo knjiga o njenim uspesima, ali smatra da bi trebalo napisati jednu i o neuspesima.

- Iz svih neuspeha sam izvukla lekcije. Nisam imala mnogo loših kritika, ali kad jesam, trudila sam se da izvučem pouku. Razmišljala sam da su možda i u pravu, da je nešto moglo da se radi i iz tog ugla. Kao lopov sam krala korisno. Nikad nisam odbolovala nijednu kritiku ili neuspeh - kaže Mira.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
mr burns from simpsons

pre 8 godina

vi kako hocete ali atelje 212 je izgubio dusu kada je otisla Mira Trailovic sve posle nje je samo krpljenje busne zavese

Peca

pre 8 godina

Mira Trailovic je bila čudo od žene .znala je da postavi stvari na svoje mesto i izgura do kraja sve pizitivnosti u glumcu i predstavi . Ja je pamtim kao statista i sve te velikane našeg glumišta koje neću nabrajati jer bi me bilo stid da nekoga slučajno zaboravim . Nažalost niko nije vecan a ja bih voleo da oni jesu .

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17