• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

13.05.2016

12:51

DELIMO BESPLATNE KARTE! Pogledajte predstavu "Tom Sojer i đavolja posla" u UK Vuk Karadžić!

Kultura

DELIMO BESPLATNE KARTE! Pogledajte predstavu "Tom Sojer i đavolja posla" u UK Vuk Karadžić!

Podeli vest

Tom Sojer, Haklberi Fin i Ben Harper, žele da što pre odrastu. Dožive avanture. Postanu kauboji... Te želje ih jedne noći odvode na groblje gde, sakriveni iza spomenika, postaju svedoci pljačke i ubistva, ali i prikrivanja tragova ubice Indijanca DŽoa. Za prva dva čitaoca koji se jave na 6555 472 delimo 2x2 karte!

 Iz straha da će im se "ako samo pisnu" Indijanac osvetiti, dečaci se zaklinju na večno ćutanje o onome što su videli. 


Međutim, kada se ceo grad digne na noge kako bi našao i kaznio ubicu, dečake sve više muči savest. A kada umalo obese nevinog čoveka, Tom Sojer i njegovi prijatelji odlučuju da ispričaju istinu. Tada upadaju u još opasnije situacije u kojima će biti na velikim mukama i iskušenjima. 


Naravno da je to priča o sazrevanju, putu koji svako dete mora da prođe dok ne postane čovek. Jedino što Tom Sojer, Haklberi Fin, Ben Harper i Tomova velika ljubav Beki Tačer idu težim putem. Za njih ne postoje prečice i nema mnogo vremena.

Hrabrost, svest i odgovornost kao najsjajnija odlikovanja u ovoj priči na svojim grudima nose DECA, a ne njihovi roditelji, i ostali odrasli članovi društva jednog malog grada na obali Misisipija gde je najlepše dane svog detinjstva proveo i sam Mark Tven, pisac po čijem čuvenom romanu "Doživljaji Toma Sojera" je i nastala ova predstava. 


Bez brige, kraj je srećan, dok njihova avantura slavi drugarstvo, iskrenost i ljubav!
Kompozitor Srđan Marković
Koreografija i scenski pokret Bojana Mišić i Nebojša Gromilić
Scenograf Janja Valjarević
Kostimograf Momirka Bailović
Autori songova Dejan Đonović i Milica Piletić
Dizajn svetla Srđan Cvetković
Organizator Tanja Perović
Asistent organizatora Sonja Stegić


Lica


TOM SOJER Dušan Matejić
TETKA POLI PAČVORK Aleksandra Simić 
HAKLBERI FIN Nemanja Stamatović 
BEN HARPER Aleksandar Milković 
EMI MEKBLABR HARPER Boba Latinović 
BEKI TAČER Iva Stefanović 
SUDIJA TAČER Branislav Platiša 
ŠERIF GAJ KLEVR Miloš Vlalukin
INDIJANAC DŽO Dejan Lutkić
MAF POTER Dragoljub Denda
BOB TANER Vladan Dujović
BLADI MERI Borka Tomović
NOVINAR Nenad Nenadović
Bend "Krejzi Misisipi"
VIOLINA Ana Đokić
TRUBA, UDARALJKE Miloš Nikolić / Vladimir Protić
GITARA, UDARALJKE Branko Trijić / Vuk Mirašević
KLAVIR, VOKAL Srđan Marković
KONTRABAS Branko Marković
VOKAL Bojana Stamenov / Saška Janković 
 

Predstava je 14.5.2016. u 12 časova u UK Vuk Karadžić!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija