• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

24.05.2016

21:19

FILHARMONIJA 007 Finale muičke avanture u Bond stilu!

Kultura

FILHARMONIJA 007 Finale muičke avanture u Bond stilu!

Podeli vest

Finale ciklusa "Za avanturiste" Beogradske filharmonije posvećeno je Džejmsu Bondu čije je ime garancija za istinsku avanturu

 Prvi put na programu ,  u petak, 27. maja na Kolaracu od 20 sati , naći će se muzika iz filmova o tajnom agentu 007, koju će sa filharmoničarima izvesti dirigent Gabrijel Felc. Avanturistički duh koncerta dopuniće Druga simfonija Milana Ristića i maher na oboi Fransoa Lelo, koji će svoje veštine pokazati u Koncertu za obou i orkestar Bohuslava Martinua.  

Izbor muzičkih tema iz čuvenog serijala koje će izvesti Beogradska filharmonija predstavlјaju presek pedesetogodišnje sage o Bond muzici, sa svim svojim usponima i padovima, iznenađenjima i razočaranjima, katastrofama i trijumfima... Nјen autor, Monti Norman, osmislio je temu, koju je kasnije Džon Beri aranžirao u muziku koja pristaje opasnom špijunu i tako kreirao žanr špijunske filmske muzike. Od „Goldfingera“ do „Kazino Rojala“, publika ćebiti deo muzičkih avantura neodoljivog britanskog agenta.

MALO MAGIJE ZA NAJMLAĐE Hari Poter u Beogradskoj filharmoniji!

- Koncert namenjen ’avanturistima’ predstavlja presek muzičkih tendencija pedesetih i šezdesetih godina prošlog veka, za koje je karakteristična mešavina klasike, popa i džeza. Zato naša avantura počinje neoklasičnom Simfonijom br. 2 Milana Ristića, izuzetnim primerom istorije srpske muzike. Nastavlja se Martinuovim moderno-klasičnim Koncertom za obou, a trijumfuje sugestivnom i zavodljivom muzičkom špijunažom - kaže Gabrijel Felc, generalni muzički direktor Dortmundske opere i šef-dirigent Dortmundske filharmonije.

Poznat širom sveta kao najbolјi oboista svoje generacije, Fransoa Lelo je izgradio internacionalnu karijeru nastupima sa najpoznatijim orkestrima i u najznačajnijim koncertnim dvoranama i festivalima, izvodeći repertoar od baroka do savremenih kompozicija. Obogatiće “avanturistički” koncert bravurama na oboi u kompoziciji češkog kompozitora Bohuslava Martinua, vrcavog, duhovitog i motoričnog karaktera.

Ciklus "Za avanturiste" je kroz pet koncerata u toku sezone 2015/16 predstavio neobične, sveže i moderne koncepte, kao i netipične instrumente. Jedan od najtraženijih programa u ponudi nove sezone Beogradske filharmonije, nastaviće da spaja ono što je naizgled nespojivo i da predstavlja najhrabrije umetnike svetske muzičke scene.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija