• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.05.2016

10:51

PRIZNANJE ZA SCENARISTU: Siniši Paviću nagrada za doprinos komediji

Kultura

PRIZNANJE ZA SCENARISTU: Siniši Paviću nagrada za doprinos komediji

Podeli vest

Poznati scenarista Siniša Pavić dobio je nagradu za svoj doprinos komediji i položaju scenarista, sinoć u Jugoslovenskoj kinoteci, u okviru Međunarodnog festivala filmske komedije - Comedy fest, a nagradu mu je uručila pevačica Lepa Brena

- Svako ko radi, pretpostavka je, ima samopozdanje u sebe. Istovremeno, ako ste ozbiljan stvaralac, morate biti samokritični, stalno sumnjate u vrednost onog što radite, a ta dva osećanja su stalno pomešana. Zato je priznanje koje vam daju drugi nešto što vas uverava da više mesta ima samopuzdanju, nego sumnji - poručio je Pavić. 

On se osvrnuo na svoj najveći uspeh, komediju "Tesna koža", kao najgledaniji domaći film svih vremena, koji je prethodio dodeli nagrade, ističući da su za taj uspeh bili potrebni dobar tekst i sjajni glumci. 

- Tu nema banalnosti, prostakluka, jeftinoće, nijedne atrakcije koja bi bila skupa i koja bi popunjavala prazninu u filmu i odvlačila pažnju od same priče, ako izuzmemo Lepu Brenu, koja je i tada, kao i sada, privlačila publiku - našalio se tvorac kultnih likova Pantića i Šojića. 

Uručujući nagradu, Lepa Brena je poručila piscu da se ona nada da je to samo podstrek da zna koliko ga svi cene, vole i koliko poštuju njegov rad. 

Tokom 48 godina svog stvaralaštva, Pavić je pružio priliku da se nasmejemo, da vidimo upečatljive karaktere, glumcima je pružio mogućnost da naprave bravurozne uloge, prikazujući jedno društvo i vreme, mišljenje je scenariste Dimitrija Vojnova. 

Minutom ćutanja, prisutni u Kinoteci su odali i počast preminulom glumcu Velimiru Bati Živojinoviću, nakon čega je prikazan film sa Živojinovićem "Čudo neviđeno", a za koji je scenario pisao Siniša Pavić.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Petrović kuje planove sa Kaboklom i Jagom!
Košarka

Petrović kuje planove sa Kaboklom i Jagom!

Proslavljeni hrvatski košarkaš i trener Aleksandar Petrović (65) ponovo je preuzeo košarkašku reprezentaciju Brazila, a pre nego što se zaputio u Južnu Ameriku da se prihvati dužnosti, obavio je važne razgovore sa košarkašima "večitih" Brunom Kaboklom i Jagom Dos Santosom koji igraju za tamošnji nacionalni tim.

19.04.2024

13:22

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija