• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: R. Barjaktarević

20.06.2016

11:51

ZAVRŠEN TREĆI FESTIVAL "BUCINI DANI"! Bojanu Žiroviću nagrada za najbolje glumačko ostvarenje!

Kultura

ZAVRŠEN TREĆI FESTIVAL "BUCINI DANI"! Bojanu Žiroviću nagrada za najbolje glumačko ostvarenje!

Podeli vest

U Aleksandrovcu Župskom sinoć je završen treći festival ,,Bucini dani,, koji je trajao od 14. juna, , a nagrada za najbolje glumačko ostvarenje pripala je Bojanu Žiroviću za ulogu Lorensa u predstavi "Pijani" Ivana Viripaeva u režiji Borisa Liješevića i produkciji Ateljea 212

Žiri, u sastavu Mira Banjac, (predsednica) , Ivana Žigon i Ana Sofrenović, ocenio je da je Žirović, "promišljenom i preciznom glumačkom estetikom, uspeo da dosledno dočara beznađe savremene generacije u ostvarenju koje je dostojno da ponese glumačku nagradu imena Milosava Buce Mirkovića".

Nagrada "Zlatno zrno"; za najbolju mušku ulogu dodeljena je Nenadu Ćiriću za ulogu Karla u predstavi "Pijani";, a žiri je konstatovao da je Ćirić ostvario ulogu snažne umetničke ekspresije i svojom uverljivošću, ostvario onaj najbitniji korak koji odličnu ulogu uzdiže do vrhunske glumačke kreacije. "Zlatno zrno"; za najbolju žensku ulogu ponela je Jelena Đokić za ulogu Laure u istoj predstavi, a žiri je u toj "ulozi glumice autentičnog senzibiliteta prepoznao njena rafinirana, nepredvidiva sredstva u razotkrivanju granica ljudskog bola".

Tanjug

Najbolji mladi glumac/glumica festivala je Jelena Petrović, koja je, igrajući Rozu u komadu Ateljea 212, "ulogu izuzetno velikog dijapazona pokrivala prefinjenom glumačkom poetikom i ubedljivo dočarala lik koji se izdigao iznad besmisla njene tragične sudbine".

Marina Stojanović je vrhunskim artizmom i kulturom scenskog pokreta ostvarila čaroliju uloge Puka u predstavi "San letnje noći"; Vilijama Šekspira u režiji Pjera Valtera Polica (Knjaževsko srpski teatar) i time zaslužila "Zlatno zrno"; za glumačku bravuru festivala.

Nagradu za produkciju pozorišne predstave, zamišljenu kao omaž župljaninu- producentu, velikom prijatelju pozorišta Minji Obradoviću, zaslužila je, prema oceni žirija, predstava "Herostrat"; Narodnog pozorišta iz Niša, rađena po tekstu Grigorija Gorina i u režiji Irfana Mensura.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija