• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

25.06.2016

22:48

(FOTO) POGAČA I MEDOVAČA ZA SLAVNOG GOSTA: Muhika i Kusturica na Mećavniku!

Kultura

(FOTO) POGAČA I MEDOVAČA ZA SLAVNOG GOSTA: Muhika i Kusturica na Mećavniku!

Podeli vest

Slavni Hoze Muhika, bivši predsednik Urugvaja, stigao je popodne na Mećavnik, u goste Emiru Kusturici...

Muhika je u Srbiju došao kako bi u ponedeljak, 27. juna, svečano otvorio prvi Sajam knjiga u Andrićgradu koji se održava do 06. jula.

Zemlja počasni gost je Urugvaj, država koja će za vreme trajanja Sajma knjiga u Andrićgradu moći da predstavi svoju kulturu i izdavačku delatnost.

- Oduševljen sam ovim putem, Srbija fantastično izgleda iz vazduha, najviše me podseća na Baskiju -rekao je Muhika za "Iskru", odmah pošto je sleteo na Mećavnik, probao pogaču i medovaču.

(FOTO) VUČIĆ SA MUHIKOM! Legendarni predsednik Urugvaja u poseti srpskom pemijeru

Uz slogan "Reči lete, knjige ostaju", svetkovina knjige u Andrićgradu potvrdiće neprolaznu vrednost pisane reči, a uz savremenu domaću i svetsku izdavačku produkciju, posetiocima će biti predstavljen prateći program organizatora i učesnika, koji će kroz tribine, promocije i predstavljanje pisaca, težište staviti na pokretanje aktuelnih književnih, kulturoloških i društvenih pitanja.

Sagovornici na sajamskim tribinama su istaknuti savremeni autori: Matija Bećković, Vladimir Kecmanović, Dejan Stojiljković.

Sajam knjiga u Andrićgradu, uz Hoze Muhiku, svečano će otvoriti predsednik RS Milorad Dodik i reditelj Emir Kusturica.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
cuckovic

pre 7 godina

Muhika je svetska faca bog te qebo kobi reko da ce ga put naneti u Srbiju u Bosnu!

batajnica

pre 7 godina

Bosnu i Srbiju jos 100 ratova da bude rastaviti nece.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija