• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

18.07.2016

22:05

SVI PUTEVI VODE U KRČEDIN! Ne propustite devetu međunarodnu umetničku koloniju!

Kultura

SVI PUTEVI VODE U KRČEDIN! Ne propustite devetu međunarodnu umetničku koloniju!

Podeli vest

Ovogodišnje veliko umetničko okupljanje, Deveta međunarodna umetnička kolonija u Krčedinu, biće održana od srede 20. do nedelje 24. jula 2016. godine

Tradicionalnu koloniju će, u četvrtak 21. jula u 20 sati, u Domu porodice Jakšić u Krčedinu, otvoriti akademik Matija Bećković i slikarka Hanadi Al Darviš, predsednica Departmanaza za vizuelne umetnosti Ministarstva kulture Katara. U svečanom otvaranju učestvovaće i predsednik opštine Inđija Vladimir Gak, te predstavnici diplomatskog kora u Srbiji.

Akademiku Matiji Bećkoviću, glumici Biljani Đurović, slikaru Draganu Stojkovu i muzičaru Dragoljubu Đuričiću, biće dodeljene tradicionalne titule "Ja, Krčedinac".

U bogatom programu Kolonije, učestvovaće i Beti Đorđević, Ivana Jordan, kantautori Stefan Šljukić, Vladimir Pešić i Vojislav Mehandžić, stendaper Goran Petrašin, kao i tamburaški orkestar "Banatski kicoši" iz Pančeva.

Nastupiće i više od stotinu književnika, među kojima Aleksandar Čotrić, Radomir Andrić, Jeremija Lazarević, Miodrag Jakšić, Zorica Arsić Mandarić, Vladimir Blagojević, Gordana Vlajić, Predrag Jakšić, Vladimir Dramićanin, Angelina Petrović i mnogi drugi naši stvraoci, kao i Salim Babauoglu iz Azerbejdžana, Hristos Kokis iz Grčke, Mesut Šenol iz Turske, Jeruzim Bolek iz Poljske, Milan Rihter i Jan Zambor iz Slovačke, Ljubica Rajkić iz Rumunije, Nataša Švikart iz Hrvatske, Mirjana Đapo iz Bosne i Hercegovine, Dragan Jakovljević iz Mađarske, Jelena Ćirić iz Češke i mnogi drugi. U okviru programa biće izvedene i pozorišne predstave „Seks i selo“ Teatra Levo iz Beograda i dramski prikaz „Mogući intervju sa Kišom“ pisaca „Arte“ kuće.

Tokom pet dana na obroncima Fruške gore, slikaće i vajaće, 46 slikara, predvođeni gostima iz Katara, Italije, Nemačke, Azerbejdžana, Rusije, Turske, Poljske, Slovenije, Hrvatske, Mađarske, Rumunije... 

U pratećem programu biće organizovane izložbe crteža Baja Lukovića i Viktora Šečerovskog, kao i međunarodni okrugli stolovi posvećeni povezivanju i saradnji umetnika širom sveta.

Selektor slikarskog saziva i urednik programa je književnik Miodrag Mića Jakšić.

Pre svečanog otvaranja Devete međunarodne umetničke kolonije Krčedin, u Domu porodice Jakšić, biće otvoren mural "Devojka u plavom Đure Jakšić", mladog beogradskog umetnika Andreja Josifovskog.

Kolonija se održava pod pokroviteljstvom Opštine Inđija, a u organizaciji udruženja "Moj Srem" iz Krčedina i Umetničke grupe „Arte“ iz Beograda.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija