• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tagesspiegel/Informer.rs

27.07.2016

13:39

ŠOKANTNO PRIZNANJE MARINE ABRAMOVIĆ: Imala sam tri pobačaja, deca bi mi uništila karijeru!

Kultura

ŠOKANTNO PRIZNANJE MARINE ABRAMOVIĆ: Imala sam tri pobačaja, deca bi mi uništila karijeru!

Podeli vest

Umetnica performansa Marina Abramović je u intervjuu za nemačke novine "Tagesspiegel" rekla da je u životu tri puta pobacila jer bi majčinstvo bilo "katastrofalno" za njenu karijeru, prenosi Gardijan. Dodala je da je da deca onemogućavaju napredak žena u svetu umetnosti

- Pobacila sam tri puta jer sam bila sigurna da bi deca bila katastrofalna za moju karijeru. Osoba ima ograničene količine energije u svom telu i ja bih je morala podeliti - rekla je Abramović u intervjuu.

- Mišljenja sam da je to razlog zbog kojeg žene u svetu umetnosti nisu uspešne poput muškaraca. Ima jako puno talentovanih žena. Zašto muškarci zauzmu važne pozicije? jednostavno je. Ljubav, porodica, deca - žena ne želi žrtvovati sve to - dodala je Abramović.

69-godišnja umjetnica u svetu je poznata zbog svojih performansa koje izvodi već 40 godina. U jednom od svojih najranijih radova 1974. godine Abramović je pozvala publiku da na njoj isproba celi asortiman predmeta, od šala do perja do napunjenog pištolja.

MARINA ABRAMOVIĆ: Radiću dok ne umrem (VIDEO)

- Razlika između pozorišta i performansa je da je u glumi krv zapravo kečap, dok je u performansu ona prava - objasnila je Abramović u intervjuu.

Abramović je rekla da joj činjenica što nije udata i što nema decu daje 'potpunu slobodu'. Njen umetnički rad znači da puno putuje te da ne može zamisliti da živi drugačije.

- Ja jesam umetničko delo. Ja ne mogu poslati sliku pa pošaljem sebe... Prošle godine u Njujorku nisam provela više od 20 dana. Na aerodromima se često pitam 'odakle stiže moja putna torba'' - rekla je Abramović.

MARINA SE ISPALILA Džej Zi je donirao novac Institutu


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
branko1

pre 7 godina

Ispravno Marina,potpuno.Kako se mnoge osobine genski nasleđuju mislim da si u pravu.Moglo se desiti da neko od deće naslede tvoju glupost I "inteligenciju"

miki

pre 7 godina

Steta sto tvoja majka nije tebe  pobacila...\n

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija