• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Badjuk

15.11.2016

18:31

NATAŠA NINKOVIĆ O HIT SERIJI: Nisam htela ulogu u UBICAMA MOGA OCA!

Kultura

NATAŠA NINKOVIĆ O HIT SERIJI: Nisam htela ulogu u UBICAMA MOGA OCA!

Podeli vest

Imala sam otpor prema mojoj junakinji. Nisam mogla ni da je pravdam, niti da nađem motiv zašto se ta žena tako ponaša, kaže glumica Nataša Ninković

Glumica Nataša Ninković koju svake nedelje gledamo u hit kriminalističkoj seriji "Ubice moga oca" na RTS kaže da u početku nije želela da prihvati ulogu Natalije, alkoholičarke i žene sa bipolarnim poremećajem.

Po mnogima najlepša srpska glumica kaže da je odlučila da prihvati posao tek kada je pročitala scenario za poslednju epizodu ovog serijala:

- Dok sam čitala prvih devet epizoda, pošto reditelj Predrag Antonijević namerno nikome nije dao desetu epizodu, imala sam otpor prema toj ulozi. Nisam mogla da pravdam moju junakinju, niti da nađem motiv zašto se ta žena tako ponaša. Onda kada mi je dao desetu epizodu, koju vama ne smem da otkrijem, pročitala sam je, nazvala sam ga i rekla sam: "Da, da, da, prihvatam ulogu."

Informer

Da li ste se plašili kako ćete izneti ovaj lik?

Shvatila sam da je lik Natalije veoma zahvalan zato što ti pruža ogromnu slobodu. Kad je neko pun poroka, kao što je ta žena, sve vam je dozvoljeno dok stvarate lik
Nataša Ninković

- Znala sam da će ova uloga za mene biti veliki izazov jer nikada nisam igrala tako nešto, ali sam odlučila da prihvatim. Međutim, na kraju sam shvatila da je lik Natalije veoma zahvalan iz prostog razloga što ti ona pruža jednu ogromnu slobodu. Kad je neko pun poroka, kao što je ta žena, sve vam je dozvoljeno dok stvarate lik.

Serija je doživela veliku popularnost. Šta mislite, zašto je to tako?

- To je jedan novi žanr koji do sada nije bio prisutan kod nas. Način na koji je scenario slikan i pisan zaista je osveženje. Ne kažem da nije moglo još bolje, ali ja sam zaista zadovoljna i mislim da će tek da se zaoštravaju sukobi i da raste ta napetost. Razlozi su, pre svega, dobra gluma tih glavnih glumaca. Moram da istaknem da ima i divnih epizodnih uloga.

NATAŠA NINKOVIĆ O DANAŠNJIM DEVOJKAMA: Sve izgledaju kao da su ispale iz 1993. i to iz Bugarske!

Kojo se odlično snašao kao reditelj

Uskoro, tačnije 24. novembra imaćete i premijeru filma "Stado". Kako se Nikola Kojo snašao kao reditelj?
- Mislim da se jako dobro snašao. Napravio je baš svoj film. Scenario je zajedno pisao sa Nebojšom Romčevićem, izabrao je nas kao pre svega svoje prijatelje, zatim kao glumce koje poštuje i ceni. Mislim da smo zajedno uspeli da napravimo film kakav smo želeli. To nije klasična komedija, već jedan kritički osvrt prema trenutku u ovoj državi i društvu u kome živimo.

Posećivali ste psihijatra kada ste gradili lik Natalije. Koliko vam je to pomoglo?

- Pošto žena ima bipolarni poremećaj, produkcija je posle prvog razgovora sa mnom, ne na moje insistiranje, spremna i kooperativna odmah dala broj telefona žene sa kojom sam ja pričala više puta. Onda sam, naravno, pogledala razne filmove. Pročitala sam dosta toga o ljudima koji imaju ovaj poremećaj.

Da li ste uspeli u nekom momentu da se poistovetite sa junakinjom?

- Pronašla sam neku svoju crtu u njoj, jer da bi napravio ulogu kakvu želi, svaki glumac mora da je provuče kroz sebe. Da pronađe tamnu stranu u sebi.

Devojke sve što imaju stavljaju u izlog

Nedavno je vaša izjava da devojke izgledaju kao Bugarska '93. godine izazvala mnogo komentara. Šta ste mislili kada ste to rekli?
- Imamo izrazito lepe devojke i meni je strašno krivo kad vidim šta su postale... da se oblače kao, ja sam rekla Bugarska 93' zato što to govori, u stvari, o bedi. Sve što se ima, imam utisak da je u izlogu. Kada vidim devojke bez šminke, uvek se iznenadim i obradujem. Čini mi se da su one u manjini. Rekla sam da je to opšti utisak kada izađete negde.

 

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lala iz Banata

pre 7 godina

Честитам...одлична улога и фантастична глума...!! У односу на оне "шпанске" сапунице и "турске серије" - врхунска професионална глума на којој могу..само да вам - завиде...И критика је читам, позитивно изненађена, није се очекивао толики успех у току снимања серијала...! Још једном - све честитке..!!

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Magazin

Džet set

Srbija