• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

15.11.2016

18:52

ČESTITAMO! Milena Dravić dobitnica nagrade Dobričin prsten!

Kultura

ČESTITAMO! Milena Dravić dobitnica nagrade Dobričin prsten!

Podeli vest

Nagrada Dobričin prsten za 2016. godinu pripala je istaknutoj dramskoj umetnici Mileni Dravić, koja je time postala 30. laureat ovog najvišeg glumačkog priznanja u Srbiji, saopštilo je danas Udruženje dramskih umetnika Srbije

Sedmočlani žiri je odluku o dodeli glumačke bijenalne nagrade Udruženja dramskih umetnika Srbije za životno delo - Dobričin prsten doneo večeras, tajnim glasanjem i to većinom glasova. 

O terminu i mestu održavanja svečanosti uručenja zlatne kopije prstena velikog Dobrice Milutinovića dobitnici Mileni Dravić biće naknadno saopšteni, navodi Udruženje dramskih umetnika Srbije u saopštenju koje je potpisao predsednik udruženja Vojislav Brajović. 

U konkurenciji za ovogodišnju nagradu bilo je 11 istaknutih glumica i glumaca, a osim dobitnice Milene Dravić, nominovani su i Livia Banka, Vlastimir Velisavljević, Radmila Živković, Mirjana Karanović, Marko Nikolić, Gorica Popović, Miodrag Radovanović Mrgud, Tihomir Stanić, Saša Torlaković i Dara Džokić.

Žiri su činili glumci Jasna Ðuričić, prethodni dobitnik, Anita Mančić, Predrag Ejdus, koji je i predsednik žirija i Vojislav Brajović, kao i dramski pisac Milena Marković i reditelji Nebojša Bradić i Egon Savin. 

Podršku dodeli nagrade dali su Ministarstvo kulture i informisanja Srbije i Sekretarijat za kulturu grada Beograda.

MILENA DRAVIĆ O LOŠEM ZDRAVSTVENOM STANJU: Onako sam kako moram!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Nikita

pre 7 godina

Iskrene cestitke draga Milena, legendo naseg glumista! Bogata je zemlja koja ima ovakve glumacke a dodala bih i ljudske velicine. Toliko velika u svojim ulogama a istovremeno, skromna, tiha, nemametljiva u privatnom zivotu. To su odlike velikih ljudi! Tuga je sto nema Dragana da zajedno proslave.

ceca

pre 7 godina

E dobro da su se setili da joj dodele prsten i daj Boze da se oporavi i na nogama primi nagradu. Trebalo je odavno da se sete da ima bezbroj uloga iza sebe i koliko dugo postoji.Bravo za Milenu .\n

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!
Košarka

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!

Bilo je fenomenalno. Trebaće još par dana da mi se slegnu utisci. I dalje sam preplavljena emocijama, sjajno je ovako krunisati sezonu. Presrećna sam i preponosna, ostvarila sam san koji sam imala kao devojčica, priča za Informer srpska košarkašica Nikolina Milić, koja je sa Fenerbahčeom odbranila titulu prvakinja Evrope.

16.04.2024

06:40

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija