• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: dailymail.co.uk/informer.rs

16.11.2016

18:10

(FOTO/VIDEO) JEZIVO! Hitlerova devojčica sa cvećem: Oficiri su se svađali koji će sa mnom u krevet!

Kultura

(FOTO/VIDEO) JEZIVO! Hitlerova devojčica sa cvećem: Oficiri su se svađali koji će sa mnom u krevet!

Podeli vest

Gde god da se Hitler pojavio, uvek bi ga dočekilvale savršene male arijevke, plavih očiju i kose sa buketom cveća i to uglavnom sa omiljenim mu karanfilima. Hanelor Olberc imala je samo šest godina kad joj je rečeno da u Hanover dolazi Hitler i da je njoj pripala ta čast da mu preda buket

Danas 87-godišnja Olbercova danas živi u Misuriju i prvi put je progovorila o susretu s najozloglašnijim čovekom iz istorije, kao i još jednom moćnom figurom iz najtamnijeg razdoblja Nemačke - Kurtom Valdhhajmom, nacističkim oficirom koji je posle bio i generalni sekretar UN.

- Kad sam imala šest godina, predstavljala sam idealnu devojčicu u Hitlerovim očima. Bilo je to 1935. godine i tada niko nije znao u što će se Hitler pretvoriti. Neki mogu reći da je on 1935. bio beznačajan, no nije bio nimalo glup. Moj učitelj, izabrao me zajedno s još četiri devojčice iz drugih razreda da se upoznamo sa Hitlerom, tj. da budemo njegove 'devojčice s cvećem'. Ja sam odabrana zbog izgleda - započinje svoju ispovest.

Rečeno joj je da mora da stoji u redu na ulici, s drugim devojčicama, i mora da čeka Hitlera.

HOĆE DA JE SRUŠE! Raste broj posetilaca Hitlerove rodne kuće

- Kad ste tako mali, 30 minuta vam se čini kao večnost i onog trena kad je Hitler došao, ja sam morala da idem da piškim. Uspaničila sam se i prisetila kako mi je mama uvek govorila da prekrstim noge ako me jako potera. Bila sam očajna pa sam to i uradila.

Hitler se nalazio u srednjem od tri automobiila i kad je izašao iz auta nije se ni nasmejao, priseća se Hanelor. Bio je u tamnožutoj uniformi. Izgledao je uredno i lepo, kada je krenuo prema nama s nekom ženom koja je nosila korpu. Prvo je prišao devojčici koja je imala njegove omiljene karanfile.

Pogladio ju je po glavi i uzeo cveće. Zatim je prišao drugoj i učinio isto. Delovalo je kao da im daje blagoslov iako je bio bez ikakvih emocija, bez ijednog osmeha. Kad je došao do mene, pogledao me je, ali mi nije dodirnuo glavu. Otišao je bez pozdrava, a ja nisam znala što sve to znači - prisetila se njihovg prvog susreta.

DA MU JE UZVRATILA OSEĆANJA MOŽDA NE BI BILO RATA! Ovo je prva Hitlerova ljubav!

Olbercova je pomislila da je učinila nešto loše, pogotovo pošto ju je fotografisao jedan od Hitlerovih ljudi.

Odlučila je da neće da razmišlja o tome. 

http://www.dailymail.co.uk/news/article-3807545/Youth-hostelling-Adolf-Hitler-Girl-Guide-took-1936-trip-Nazi-Germany-thought-Fuhrer-looked-like-Charlie-Chaplin-children-wonderful.html#v-4650068120001

Njeni roditelji se nikad nisu pridružili nacističkoj stranci, i bili su imućniji. Otac je radio za "Mercedes" , a majka je šila uniforme za naciste. Obožavala je da pravi proijeme, pa im je kuća često bila puna nacističkih oficira. Jednom je pozvala visoko vojno lice na večeru tokom rata, 1944. godine. Taj muškarac je odlučio da bi i devojčica trebalo nešto da radi kako bi pripomogla Hitleru, pa joj je naredio da s 14 godina napusti dom i počne da kuva za buduće mlade naciste.

- Hitler je imao imanje u Augsburgu, gde su tinejdžerske trupe slušale predavanja. Tu sam morala da naučim da kuvam, a ti jadni dečaci su morali da jedu našu hranu. Nas pet devojčica je kuvalo za dečake koji su bili stari između 16 i 18 godina - objasnila je Olbercova.

Jedna od stvari koje se tamo najviše pribojavala bio je susret s Kurtom Valdhajmom, koji je umro 2007. godine. Njegovi su vojni zapisi izazvali mnogo kontroverzi tokom njegove predsedničke kandidature u Austriji. Valdhajm je posle rata postao diplomata i političar, tvrdeći da je do 1942. godine bio obični vojni oficir, i da je ostatak ratnih godina proveo studirajući pravo.

DEVET MESECI ZATVORA! Osuđen zbog pozdrava Hajl Hitler!

No otkriveno je da je bio član nacističke stranke od 1938. godine, da se pridružio Hitlerovim paravojnim sledbenicima i da je bio oficir u Jugoslaviji i Grčkoj. Do smrti je tvrdio da nije znao ni za kakve nacističke zločine protiv čovečnosti, ali Olbercino svedočenje ga stavlja u srce akcije. Naime, devojčica je ubrzo posle dolaska u Augsburg, s 14 godina, završila na svečanosti za visoke oficire.

Tamo joj se ništa nije svidelo, od plesa do hrane. Ali ono što je bilo najneugodnije jeste bio trenutak kad joj je Valdhajm dao do znanja što želi, iako se tek nedavno oženio.

Dok je plesala, Kurt je pokazao jednom oficiru i rekao da će ona provesti noć s njim, ali se drugi oficir pobunio i odgovorio da neće, jer je on želi u svom krevetu. Muškarci su se posvađali i počeli da raspravljaju ko je prvi primetio. Olbercova se prepala i počela da plače, želeći da pobegne odatle. Srećom, odjednom se začuo zvižduk, nakon čega su se svi vojnici u trenu umirili i napustili dvoranu.

- MIslim da me pazio moj anđeo - govori i danas Olbercova koja se godinu dana kasnije vratila roditeljima.

Za vreme jednog odmora u SAD je upoznala budućeg supruga, za kog se udala u oktobru 1954. godine, i preselila se u Ameriku gde je rodila troje dece i živi i dan danas.

(FOTO) NE MISLE SVI TAKO? Od HITLEROVE KUĆE ostaće samo dugmići!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Palma primio jagodinskog olimpijca, strelca Lazara Kovačevića i ženski fudbalski klub „Jagodina“ koji se plasirao u prvu ligu Srbije
Politika

Palma primio jagodinskog olimpijca, strelca Lazara Kovačevića i ženski fudbalski klub „Jagodina“ koji se plasirao u prvu ligu Srbije

Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma primio je danas Lazara Kovačevića, strelca kluba „Jagodina 92“, koji je prošle nedelje u Rio De Žanieru u Brazilu na kvalifkacionom turniru za Olimpijske igre osvojio prvo mesto u pucanju vazdušnom puškom na 10 metara i plasirao se na Olimpijske igre koje će ovog leta biti održane u Parizu.

24.04.2024

11:45

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...
Partizan

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...

Navijači Partizana, naviknuti od košarkaša iz crno-bele porodice da pola veka unazad raznoraznim trofejima pune riznicu, teško su podneli sušan period od odlaska Duška Vujoševića do povratka Željka Obradovića i „dana pobede“. Posebno pamte generaciju koju je pre šest-sedam godina vodio Aleksandar Džikić i koja se poput Spartanaca u Termopilima srčano i do poslednje kapi znoja suprotstavljala daleko moćnijem protivniku.

24.04.2024

08:00

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Magazin

Džet set

Srbija