• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: alo.rs/informer.rs

16.11.2016

20:43

(FOTO/VIDEO) SAMO ZA ISTINSKE OBOŽAVAOCE: 36 stvari koje niste znali o seriji The Walking Dead!

Kultura

(FOTO/VIDEO) SAMO ZA ISTINSKE OBOŽAVAOCE: 36 stvari koje niste znali o seriji The Walking Dead!

Podeli vest

Serija "The Walking Dead" iz sezone u sezonu sve je popularnija. Nastala je po istoimenom stripu, od kojeg odudara po brojnim detaljima ne bi li se izbegla predvidivost. Predstavljamo vam neke od brojnih zanimljivosti vezanih za ovu kultnu seriju, od kojih većinu sigurno niste znali

1. Svaki glumac koji "pogine" u seriji poslednjeg dana snimanja dobija "poslednju večeru" sa kolegama sa seta.

2. Iz sezone u sezonu "šetači" izgledaju sve raspadnutiji, ne bi li se bolje ilustrovao protok vremena.

3. Niko ne zna kako je tačno počela zaraza koja je dovela do pojave šetača. Prema jednoj od teorija da virus nije zarazan, ali da ga svako nosi u sebi. Nakon što osoba umre, "budi" se kao "šetač".

4. Među brojnim nadimcima hodajućih mrtvaca najčešći je "šetači", ali se pojavljuju i drugi. Jedini koji nije korišćen je - zombiji.

5. Tokom ručka glumci su odvojeni od statista koji igraju "šetače".

6. Samostrel "Horton Scout HD 25 Crossbow", koji Deril koristi u seriji, može se kupiti za 320,84 dolara.

7. Stiven Jeun, koji je u seriji glumio Glena, a čiji roditelju su u SAD emigrirali iz Južne Koreje i koji nikada nisu dovoljno dobro naučili engleski, rekao je u jednom intervjuu da mu je otac jedno vreme stalno tražio da se zahvali njegovoj koleginici Melisi Mekbrajd što mu je spasila život. Iako je pokušavao da mu objasni da je u pitanju fikcija, a ne stvarnost, Jeun je na kraju odustao i preneo koleginici reči očeve zahvalnosti.

8. U stripu, za razliku od serije, Glen i Megi usvajaju Sofiju, čija majka je zapravo Kerol.

9. Heršela je Guverner ubio tako što mu je katanom odsekao glavu. U seriji je za tu scenu korišćena maketa njegove glave, koja mu je poklonjena nakon što je "ubijen".

10. Glumac Norman Ridus prvobitno je bio na audiciji za ulogu Derilovog brata Merla. Iako je odbačen za tu, dobio je ulogu Derila koja nije postojala u stripu, a ni u scenariju, jer je oduševio autore serije svojom pojavom.

AP PHOTO

11. "Šetači" u seriji prave čudne zvuke, ali tokom snimanja statisti koji ih glume moraju da budu što tiši. Ti zvuci se dodaju kasnije u postprodukciji.

12. "Šetači" pre snimanja moraju da prođu posebnu školu za tu ulogu, a među obavezama koje imaju jeste i da "hodaju kao da su u dva sata posle ponoći izašli iz kafane". Takođe treba da trepću što je manje moguće.

13. Glavni lik Rik Grajms je iz nepostojećeg okruga King u Džordžiji. Taj okrug je dobio ime kao znak počasti čuvenom piscu Stivenu Kingu.

14. Lik Edvina Dženera, doktora iz prve sezone koji se pojavljuje u Centru za kontrolu bolesti u Atlanti, omaž je Edvardu Dženeru koji je razvio vakcinu protiv velikih boginja.

15. HBO je odbio da emituje seriju "The Walking Dead" jer je prema njihovom mišljenju previše nasilna.

16. Lokacija "Terminus", koju su Rik i ekipa jedva preživeli, tokom tridesetih godina 19. veka predstavljala je železničko čvorište. Tadašnji Terminus prerastao je u današnju Atlantu.

17. "Ljudsko meso" koje jedu "šetači" zaprvao je govedina u sirćetu.

18. Dejl je jedini čovek u seriji kojeg je ugrizao "šetač", a čije meso nije bilo govedina. U čast njegove filmske "smrti" njegovo meso su "odglumila" pileća prsa.

19. Deril, Merl i Saša ne postoje u originalnom stripu po kojem se snima serija.

20. Kesa sa drogom koju je Deril pronašao sadržala je i plavi met, kao omaž seriji "Breaking Bad".

AP PHOTO

21. Automobil koji je Glen vozio u prvoj sezoni ""glumio" je i u seriji "Breaking Bad".

22. Karl u jednoj sceni jede puding na krovu nakon okršaja s jednim "šetačem". Kasnije je Čendler Rigs, koji glumi Karla, rekao da je pojeo toliko pudinga tokom snimanja da ga je zamrzeo za ceo život.

23. U sceni u kojoj se pojavljuje Mišon nije se pojavila glumica Danej Garira, pošto još nije dobila tu ulogu.

24. Andrea je živa u stripu i Rikova je ljubavnica.

25. Kerol nikada u stripu nije spomenula muža.


(VIDEO) NAJŽEŠĆI SEKS SRPSKIH GLUMACA! Jelisaveta i Peđa u eksplicintnim scenama koje ćemo dugo pamtiti!

26. Rik je u stripu veoma rano izgubio desnu šaku, nakon susreta s Guvernerom. Ipak, u seriji su odlučili da preskoče tu scenu, pošto smatraju da ne bi bilo realno da kroz sve moguće i nemoguće situacije prolazi bez jedne ruke.

27. Glumci Endrju Linkoln (Rik), Dejvid Morisi (Guverner) i Lorin Koen (Megi) su Britanci.

28. Umesto zatvora, koji je jedno vreme bio utočište Rikove ekipe do sukoba sa Guvernerom, autori serije su imali ideju da te epizode snime u srednjoj školi.

29. U jednoj epizodi Merl je sa snajperom stajao na krovu kuće. Stanovnici kraja u kojem je epizoda snimana nisu znali da je u pitanju serija, pa su pozvali policiju zbog naoružanog čoveka. Došli su specijalci koji su trebali da ga uklone, ali im je srećom objašnjeno da je u pitanju snimanje.

30. Pravo ime Ti Doga je Teodor Daglas.

31. Rođeno prezime Endrjua Linkolna je Klaterbak.

32. Norman Ridus se pojavljuje u jednom spotu Lejdi Gage.

33. U svetu koji serija prikazuje na jednog živog čoveka dođe 5.000 "šetača".

34. Svo vreme Rik u džepu nosi metak kojim je ubijena njegova žela Lori.

35. Da nije imala dobar prolaz kod publike, serija bi bila završena eksplozijom u Centru za kontrolu bolesti u Atlanti.

36. Tajlera Džejmsa Vilijamsa, koji je glumio Nou, ugrizla je obožavateljka koja je želela da vidi kako to izgleda.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija