• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

08.12.2016

14:08

SPEKTAKL U SAVA CENTRU! Balet na ledu "Labudovo jezero" 14. decembra u dva termina

Kultura

SPEKTAKL U SAVA CENTRU! Balet na ledu "Labudovo jezero" 14. decembra u dva termina

Podeli vest

Beograd i Sava centar se uveliko pripremaju za najsofisticiraniji događaj ove zime Balet na ledu – "Labudovo jezero", u izvođenju državnog ansambla iz Sankt Peterburga. Naša publika će u sredu 14. decembra imati prilike da gleda ovaj spektakl u dva termina – od 18h i 21h

Iskusnoj produkcijskoj ekipi, koja sve donosi iz Rusije, potrebna su 24 sata da montiraju poseban led, a samo 6 časova da isti demontiraju. Za ovu predstavu koristiće čak 2.700 kg leda! U kratkom filmu čiji vam link šaljemo u prilogu, moći ćete da vidite montiranje leda i fenomenalne scenografije za više od 40 vrhunskih plesača.

U starom ruskom maniru, sve mora da bude besprekorno, jer se među baletanima nalaze profesionalci sa titulom Majstora sporta Rusije koji zahtevaju i pružaju samo najbolje.

Čak i najiskusniji baletani i klizači tvrde da je gotovo nemoguće igrati balet na ledu, te je ansambl iz Sankt Peterburga jedan od retkih na svetu koji je uspeo u tome.

Za koreografiju je zadužen Konstantin Rasadin, koji u svojoj bogatoj biografiji ima i saradnju sa baletskim legendama kao što su Rudolf Nurejev i Mihail Barišnjikov.

Samo kostimi za ’’Labudovo jezero’’ vrede preko 250.000 dolara, jer pored estetike, moraju da poseduju i izuzetnu izdržljivost, da bi mogli da prate zahtevne figure koje izvode baletani ovog ansambla.

Ova predstava izvođena je na svim kontinentima, a sada, u potpuno novoj produkciji i koreografiji, konačno dolazi u naš glavni grad!

Ulaznice možete nabaviti na blagajni Sava Centra, u Win Win radnjama i putem www.ddtickets.rs


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija